Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σκίμπε: Στόχος η νίκη, το βλέμμα μας είναι στο Μουντιάλ


Ο Μίχαελ Σκίμπε υπογράμμισε ότι είναι καθήκον της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, δίνοντας...


 εμμέσως το στίγμα της αυριανής επιδίωξης για τον αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής δεν θεωρεί πάντως «τελικό» το παιχνίδι, ούτε εκτιμά πως η αντίπαλη ομάδα περιορίζεται μόνο στους Τζέκο και Πιάνιτς, αλλά βασίζεται στο σύνολό της, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης».
«Αυτό που είναι σίγουρο και επειδή ο στόχος μας είναι να πάμε στην Ρωσία είναι καθήκον μας να κερδίσουμε τη Βοσνία. Και η δική μας ομάδας και ο αντίπαλος έχει καλούς παίκτες. Δεν θα ήταν σωστό να επικεντρωθούμε μόνο στους Τζέκο, Πιάνιτς γιατί έχει και άλλους καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να ξεχωρίσει σε εμάς, είναι να φανούμε σαν ομάδα όπως στην Αυστραλία, την Ολλανδία και στα τρία ματς των προκριματικών μέχρι τώρα», σχολίασε ο Σκίμπε.
«Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων που έχουν το ίδιο επίπεδο και μετά αυτό που θα κρίνει τη νίκη θα είναι οι λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε για να χαρούμε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Περιμένω ένα "κλειστό" παιχνίδι και θα είναι οι λεπτομέρειες αυτές που θα το κρίνουν. Και οι δυο ομάδες έχουν αρκετούς καλούς παίκτες για αυτό η μία καλή ιδέα του Φορτούνη από τη μία ή του Πιάνιτς από την άλλη. Να παίξουμε 90λεπτα θαραλλέα, δυναμικά μέσα στην έδρα μας. Και αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και στους φιλάθλους να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Βοσνία», πρόσθεσε.
Όσο για το αν θα προσαρμόσει το πλάνο του στον αντίπαλο ή θα παίξει με το δικό του λόγω δυναμικότητας του αντίπαλου; «Δεν έχω την εντύπωση πως ήταν αδύνατη ούτε η Κύπρος, ούτε η Αυστραλία. Με τον αντίπαλο πρέπει να ανεβεί και η δική μας απόδοση, γιατί η Βοσνία ανήκει στις καλύτερες ομάδες, αλλά τώρα μπορούμε να μπούμε στο παιχνίδι αρκετά αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες μας και με όλα τα μέσα να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», απάντησε.
Για τη δύναμη της Βοσνίας στις στατικές φάσεις είπε ότι «πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να μην τους δώσουμε την ευκαιρία, ούτε για κόρνερ, ούτε για φάουλ και από εκεί και πέρα να παίξουμε έξυπνα. Είμαστε σίγουροι ότι και εμείς στον αέρα έχουμε καλούς παίκτες για να αμυνθούν και αν περισσέψει καμία επικίνδυνη σέντρα έχουμε τον Ορέστη για να την μαζέψει».
Και συνέχισε: «Θέλουμε να παίξουμε και στην επίθεση δυνατά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχουμε γρήγορες αλλαγές από άμυνα σε επίθεση και από επίθεση σε άμυνα. Στα προηγούμενα ματς βάλαμε αρκετά γκολ. Το ένα δεν σημαίνει ότι θα έχεις το ένα και δεν θα έχεις το άλλο».
Αφού διευκρίνισε ότι στόχος αύριο είναι η νίκη, πρόσθεσε ότι «περιμένω ένα παιχνίδι από δυο καλές ομάδες που στο κέντρο και μπροστά έχουν καλούς και έξυπνους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Η Βοσνία έχει ατομικά αρκετούς καλούς παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες, τον Τζέκο, τον Ιμπίσεβιτς, τον Πιάνιτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.