Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τη ληστεία στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ


Δύο άτομα ηλικίας και οι δύο 42 ετών, συνελήφθησαν για την ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 17ης Οκτώβριου, στις...


 εγκαταστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη.
Η ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016 όταν τρεις ένοπλοι (οι δύο συλληφθέντες και ο άγνωστος συνεργός τους) εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην οδό Πειραιώς 167. Οι κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα, εισέβαλαν στις αποθήκες και μετά από αρκετές ώρες παραμονής τους εκεί άρπαξαν φάρμακα μεγάλης αξίας, μέρος των οποίων φόρτωσαν και στο αυτοκίνητο του φύλακα με το οποίο διέφυγαν.
Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν κλαπεί αφορούσαν σε διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νεοπλασιών.
Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ είχε καταγράψει τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου μετά τη ληστεία.
Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμόδιων υπαλλήλων η αξία των αφαιρεθέντων φαρμάκων που βρέθηκαν και αποδόθηκαν ξεπερνούσε το 1.300.000 ευρώ.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.