Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Bloomberg: Το Eurogroup έκαψε τις ελληνικές ελπίδες για το χρέος


«Το Eurogroup έκοψε τις ελπίδες για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», γράφει το πρακτορείο Bloomberg, εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί πλήγμα για την πολιτική Τσίπρα...



Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, το διεθνές πρακτορείο κάνει αναφορά στην νέα «ψυχρολουσία» από τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα πάρει δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους -που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του- ούτε αυτό τον χρόνο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κατέπνιξε τις ελληνικές ελπίδες για μια υπόσχεση όσον αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αυτό το έτος».

«Με τις κυβερνήσεις να είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των προεκλογικών εκστρατειών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία το επόμενο έτος (2017), η στάση τους σημαίνει ότι το αίτημα δεν θα συζητηθεί μέχρι τον Οκτώβριο toy 2017 το νωρίτερο», επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί μια δέσμευση για συγκεκριμένη και ποσοτικοποιημένη μείωση για το ελληνικό χρέος το 2018, πριν αυτό εξετάσει την περαιτέρω συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

H αναβολή της ρύθμισης του χρέους και η πιθανότητα ενός τέταρτου προγράμματος θα αποτελούσε ένα τεράστιο πολιτικό χτύπημα στην κυβέρνηση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αναφέρει ο καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του New York University, Νικόλας Οικονομίδης.

«Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα και τώρα εστιάζουμε στα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, προσθέτοντας ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να σταθεροποιήσουμε τα χαμηλά επιτόκια, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.