Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν εξετάσεις HIV και ηπατίτιδας B και C από σήμερα στη Θεσσαλονίκη


Από σήμερα, 18 και εώς τις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης» για τον HIV και τις Ηπατίτιδες...


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν δράσεις παροχής δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων με τη μέθοδο «rapid test» και ενημέρωσης για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι σταθερές δομές «Checkpoint» σττις δύο πόλεις θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 19:30, ενώ η κινητή μονάδα θα επισκέπτεται καθημερινά διαφορετικές περιοχές της Αττικής.
Τα Checkpoint συμμετέχουν από αρχή της λειτουργίας τους καθώς θεωρείται μια σημαντική εβδομάδα πρόληψης και προπομπός της 1ης Δεκέμβριου ‘’Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS’’. Είναι μία δράση που πραγματοποιείται από αρκετές χώρες τις Ευρώπης και αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και στην ενίσχυση της δημόσιας συζήτησης για την ιατρική και κοινωνική διάσταση του HIV/AIDS και των ηπατιτίδων. Θελοντας να γίνει σαφή η σημαντικότητα της εξέτασης και της έγκυρης διάγνωσης.
Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται πως περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δε γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του. Σημαντικό ποσοστό των νέων διαγνώσεων γίνονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ατόμων και να απειλείται η δημόσια υγεία.
Για το λόγο αυτό, μία από τις πιο σημαντικές ασπίδες για τον περιορισμό της μετάδοσής του HIV και των ηπατιτίδων και για την καταπολέμηση του στίγματος, είναι η γνώση και η πρόληψη.
Τα test θα πραγματοποιηθούν στα Checkpoint όπου είναι μη κλινικά κέντρα πρόληψης και εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες B & C, όπου κάποιος μπορεί να ενημερωθεί σε σταθερή βάση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, να εξεταστεί για HIV και Ηπατίτιδες B & C και να έχει αποτελέσματα σε 1΄ μόλις λεπτό με εγκυρότητα που αγγίζει το 99,9% . Τα Checkpoint είναι οι σύγχρονές και φιλικές δομές που έχουν ενταχθεί από το 2015 στις βέλτιστες πρακτικές που Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και υπάγονται στον σύλλογο οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή". Για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης» τα Checkpoint δέχονται χωρίς ραντεβού τους ωφελούμενους .
Πρόγραμμα Τesting «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης»
Θεσσαλονίκη
Thess Checkpoint: 18-25/11/2016 (Χωρίς ραντεβού)
Αλεξανδρου Σβώλου 15
2310282284

Κυριακή 20 Νοεμβρίου
11:00-15:00 Νέα Παραλία

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
10:00-15:00 Πλατεία Χημείου, Α.Π.Θ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου
10:00-15:00 Πάρκο των τεσσάρων σχολών, Α.Π.Θ.
17:00-21:00 Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Ζωής», Εγνατία Οδός 112

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
09:00-13:00 Δήμος Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 53-55

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
10:00-15:00 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.