Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Οι 25 φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2016 [εικόνες]


Οι εικοσιπέντε λήψεις που ακολουθούν, διαλεγμένες μιας προς μια από τη συντακτική ομάδα του Atlantic ,το οποίο θεωρείται ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού...







Μια διαδηλώτρια διαμαρτύρεται για τη δολοφονία του Alton Sterling, πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο της αστυνομίας του Baton Rouge στην αμερικανική πολιτεία της Louisiana, στις 9 Ιουλίου. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Sterling είχε σκοτωθεί από άντρες της αστυνομίας του Baton Rouge κατά τη διαδικασία της σύλληψής του έξω από ένα παντοπωλείο της περιοχής κι ενώ βρισκόταν δεμένος στο έδαφος με τα χέρια πισθάγκωνα. Το περιστατικό κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και αποτέλεσε αφορμή για το ξέσπασμα πολυήμερων ταραχών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.




Ο (τότε) υποψήφιος για την αμερικανική Προεδρία, Donald Trump, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις 21 Ιουλίου στην Quicken Loans Arena στο Cleveland του Οχάιο.
Οι παίκτες των Chicago Cubs ενώ πανηγυρίζουν τη νίκη τους εναντίον των Cleveland Indians στις 3 Νοεμβρίου 2016. Η νίκη αυτή σήμανε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Chicago μετά από 108 ολόκληρα χρόνια.
Πλήθος συγκεντρωμένων ενώ παρατηρούν την υπερπανσέληνο της 14ης Νοεμβρίου στο Μνημείο Πεσόντων Πολέμου στην πόλη Freemantle της Αυστραλίας.

Άντρας της τουρκικής χωροφυλακής ενώ μεταφέρει το άψυχο σώμα ενός μικρού προσφυγόπουλου στην παραλία του Bademli στο Çanakkale της Τουρκίας, στις 30 Ιανουαρίου. Ο μικρός υπήρξε μόλις ένας από τους 33 ανθρώπους που πνίγηκαν εκείνη την ημέρα στα νερά του Αιγαίου, όταν η βάρκα που επρόκειτο να τους μεταφέρει στη γειτονική Λέσβο, βυθίστηκε στο μέσο της διαδρομής.
Το Airforce One λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αβάνας, μεταφέροντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama. Η επίσκεψη του Obama υπήρξε η πρώτη που πραγματοποίησε Αμερικανός Πρόεδρος στο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής μετά από 88 ολόκληρα χρόνια.

Δύο μόλις από τους 300 τραυματίες που άφησε πίσω της η επίθεση αυτοκτονίας μελών του ISIS στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου. Η επίθεση αυτή τελικά κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.
Ο Βρετανός καταδύτης Thomas Daley ενώ αγωνίζεται στους ημιτελικούς των αγώνων κατάδυσης από πλατφόρμα δέκα μέτρων στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στις 20 Αυγούστου 2016.

Η Jennelyn Olayres ενώ κρατά το σώμα του συντρόφου της, Michael Sarion, ο οποίος σκοτώθηκε στις 23 Ιουλίου από ομάδα αγνώστων στην Μανίλα των Φιλιππίνων. Ο Siaron θεωρείται ένα από τα θύματα του «καλέσματος» του Προέδρου της χώρας, Rodrigo Duterte, προς τους πολίτες της χώρας να «σκοτώσουν τους εμπόρους ναρκωτικών». Πάνω στο κομμάτι χαρτόνι που βρίσκεται δίπλα στο κορμί του Siaron αναγράφονται οι λέξεις “Pusher Ako” που μεταφράζονται περίπου σε «Είμαι έμπορος ναρκωτικών».
Ένας αρσενικός χιμπατζής που έχει αποδράσει από τον ζωολογικό κήπο Yagiyama στην πόλη Sendai της Ιαπωνίας, δείχνει... τα δόντια του στον άντρα της πυροσβεστικής που προσπαθεί να τον αιχμαλωτίσει. / Sendai, Ιαπωνία, 14 Απριλίου 2016.
Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την αμερικανική Προεδρία, Hillary Clinton κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας που έδωσε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στις 7 Ιουνίου 2016.

Η (άγνωστη μέχρι τότε) Robin Roy αντιδρά στον χαιρετισμό που της απευθύνει ο τότε υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Donald Trump, κατά την προεκλογική ομιλία που έδωσε στο Lowell της Μασαχουσέτης στις 4 Ιανουαρίου 2016.


Λήψη από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Fort McMyrray στην επαρχία Alberta του Καναδά. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου και έμελλε να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία του Καναδά, αποτέφρωσε τελικά ενάμιση εκατομμύρια εκτάρια δάσους ελάτης, ενώ κατέστρεψε πάνω από 2400 κατοικίες και άλλα κτήρια.

Οι Jan Durica και Artem Dzyuba μονομαχούν για την κατοχή της μπάλας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού μεταξύ Σλοβακίας και Ρωσίας, που διεξήχθη στα πλαίσια του δεύτερου ομίλου του τελευταίου Euro στο Stade Pierre-Mauroy στην Lille της Γαλλίας, στις 15 Ιουνίου.

Μετανάστες και πρόσφυγες καθώς πηδούν από το βυθιζόμενο πλοιάριο τους στα ανοιχτά της Ιταλίας, λίγο πριν σωθούν από τα πολεμικά πλοία της γείτονος χώρας “Bettica” και “Bergamini” στις 25 Μαΐου 2016. Στάχτες και αποκαΐδια. Ό,τι άφησε πίσω της οι πυρκαγιές που σάρωσαν την πολιτεία της Καλιφόρνιας τον περασμένο Αύγουστο. Η φωτό εδώ λήφθηκε στην περιοχή Kenbrook, στις 17 Αυγούστου. Μαχητές προσκείμενοι στην επίσημη Λιβυκή κυβέρνηση εκτοξεύουν πύραυλο κατά των θέσεων του ISIS στην Σύρτη, στις 4 Αυγούστου 2016. Μια γυναίκα σκουπίζει τα δάκρυα άντρα του τιμητικού αγήματος που παραβρέθηκε στην κηδεία του αστυνομικού Kadir Cihan Karagozlu, εκ των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Τέμενος Fatih στην Κωνσταντινούπολη, στις 7 Ιουνίου 2016. Η Amy Purdy χορεύει με ένα ρομπότ κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των ΠαραΟλυμπιακών Αγώνων του Rio De Janeiro της Βραζιλίας, στις 7 Σεπτεμβρίου 2016. Ο μετέπειτα νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, Donald Trump ενώ κρατάει τα βρέφη Kellen Campbell (δεξιά) και Evelyn Keane (αριστερά) κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε στις 29 Ιουλίου στο Colorado Springs στην πολιτεία του Colorado.

Διαδηλωτής στη Νάντη της Γαλλίας ενώ χρησιμοποιεί μια ρακέτα του τένις προκειμένου να «αποκρούσει» ένα δακρυγόνο που έχει εκτοξευτεί προς το μέρος του από τις αστυνομικές δυνάμεις. Λήψη από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την χώρα τον περασμένο Ιούνιο. Ο πρώην και ο επόμενος πλανητάρχης: Barack Obama και Donald Trump κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο στις 10 Νοεμβρίου, δύο μόλις ημέρες μετά από την νίκη του Trump στις αμερικανικές Προεδρικές εκλογές. Ένα μωρό πάντα πέφτει από ένα στρώμα στο οποίο έχει τοποθετηθεί μαζί με άλλα «αδελφάκια» του. Λήψη από το Κέντρο Έρευνας και Αναπαραγωγής Πάντα στην πόλη Chengdu στην επαρχία Sichuan της Κίνας / 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Η 19χρονη Souad Hamidi πανηγυρίζει την απελευθέρωση του χωριού της στη βόρεια Συρία από τις δυνάμεις του ISIS, βγάζοντας από πάνω της την niqāb την οποία ήταν υποχρεωμένη να φορά όποτε κυκλοφορούσε δημοσίως.

Άντρες της συριακής πολιτοφυλακής, εθελοντές και διασώστες συνεργάζονται για να απομακρύνουν ένα βρέφος λίγων ημερών από τα ερείπια πολυκατοικίας στην ελεγχόμενη από τους επαναστάτες συνοικία του Al-Kalasa στο Χαλέπι. / 28 Απριλίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.