Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αγωνία για τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου


Την αγωνία και τις ανησυχίες όλων των εργαζόμενων της Μαρινόπουλος για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στις διαδικασίες διάσωσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour - Μαρινόπουλος...



Αναλυτικά, σε ανακοίνωση – ενημέρωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αφουγκραζόμενο την αγωνία και τις ανησυχίες όλων των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο πανελλαδικά, αναφορικά με τις εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρείας και τις θέσεις εργασίας όλων μας, με το αίσθημα ευθύνης που πάντα το διακατέχει συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση (εργοδότες, πολιτικούς, δικαστικούς φορείς κ.λ.π.) με απαίτηση να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η υπόθεση και γιατί υπάρχουν οι καθυστερήσεις για τις οποίες όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει το τελευταίο διάστημα.

Σας ενημερώνουμε ότι οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και από όλους εκφράστηκε η κατανόησή τους. Ο καθένας ξεχωριστά μας διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση της σημασίας της υπόθεσης αυτής, ότι κατανοεί την αγωνία μας για τον κίνδυνο της απώλειας των πάνω από 11.000 θέσεων εργασίας και όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, στο επίπεδο που αναλογεί στον καθένα, για να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις.

Κανένας δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο υιοθετήθηκε από όλους η αντίληψη του κόστους που θα επιφέρει για τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους και όχι μόνο, μια πιθανή καθυστέρηση πέραν του τέλους Δεκέμβρη όπου και τελειώνει η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η υπόθεση βρίσκεται στο Δικαστήριο που έχει να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη σε μέγεθος κατάσταση με χιλιάδες έγγραφα, αλλά θεωρούμε και καθησυχαστική την διαβεβαίωση εκπροσώπων της δικαιοσύνης, ότι αφιερώνουν όλους τους πόρους που χρειάζονται για να κατανοηθεί η υπόθεση σε βάθος και να μπορούν να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό σε ένα τελικό πόρισμα.

Συνάδελφοι, δυστυχώς η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο από το Δικαστήριο και υπομονή από όλους μας. Όπως πάντα, είναι ευθύνη μας να τονίσουμε ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάζουμε.

Το Σωματείο μας παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και θα σας κρατάμε ενήμερους ώστε να έχουμε όλοι μαζί την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή έκβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.