Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παναθηναϊκός, Γκαμπάλα και Κόνιασπορ οι χειρότερες ομάδες της Ευρώπης!


Αλλιώς ξεκίνησε η φετινή ευρωπαϊκή περιπλάνηση του Παναθηναϊκού και αλλιώς συνεχίστηκε. Οι "πράσινοι" απέκλεισαν διαδοχικά την ΑΪΚ Στοκχόλμης και την Μπρόντμπι με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, παίρνοντας το εισιτήριο για την φάση των ομίλων του Europa League και εκεί κόντρα σε Θέλτα, Άγιαξ και Σταντάρ Λιέγης θα διεκδικούσαν τις πιθανότητές τους για τους "32" του θεσμού. Ούτε καν πλησίασαν...



Η πορεία του "τριφυλλιού" στην φάση των ομίλων ήταν εφιαλτική, βγαλμένη από τα χειρότερα όνειρα των φίλων του. Η ομάδα έκανε πολλά βήματα πίσω και δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστική. Και αν σε κάποια ματς η εικόνα της ήταν καλή και εδικαιούτο κάτι παραπάνω, ο ένας βαθμός συγκομιδή σε σύνολο έξι αγώνων αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να περάσει απ' αυτόν τον όμιλο. Και δεν πέρασε.

Αν μάλιστα δεν υπήρχε η Γκαμπάλα που τα πήγε ακόμα χειρότερα φέτος, μετρώντας μόνο ήττες στους ομίλους, θα ήταν και η χειρότερη ομάδα στην συγκομιδή βαθμών με την τουρκική Κόνιασπορ, η οποία επίσης συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό. Η ομάδα που έκανε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές "κηδείες" στον Παναθηναϊκό, δεν πήρε ούτε έναν πόντο φέτος και γλίτωσε το "τριφύλλι" και απ' αυτή την αρνητική πρωτιά.

Από 'κει και πέρα όμως, ο Παναθηναϊκός σπάσει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο με τα τραγικά του αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, ξεθωριάζοντας πολύ την εικόνα που "έχτιζε" για δεκαετίες με τα αποτελέσματά του και τις πορείες του. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

Πρώτο αρνητικό ρεκόρ: Είναι η ομάδα με τα περισσότερα σερί ματς στο Europa League που δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Με το χθεσινό 0-2 από την Θέλτα έφτασε τα 13 ματς που δεν παίρνει τους τρεις βαθμούς, μετρώντας δέκα ήττες και τρεις ισοπαλίες. Τελευταία του νίκη ήταν με τη Μάριμπορ (1-0) στις 22 Νοεμβρίου 2012. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και ακόμα η νίκη αγνοείται. Η Παρτιζάν και η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχαν 12 ματς δίχως νίκη και πλέον πέρασαν στην... 2η θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολλά τα 13 ματς χωρίς μια νίκη, πάρα πολλά.

Δεύτερο αρνητικό ρεκόρ: Ο Παναθηναϊκός ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν είχε μόνο ήττες στην έδρα του σε φάση ομίλων. Φέτος, το κατάφερε και αυτό, χάνοντας από Άγιαξ (2-1), Σταντάρ Λιέγης (3-0) και Θέλτα (2-0). Πέτυχε μόλις ένα γκολ και μάλιστα το πρώτο με τον "Αίαντα" και δέχτηκε επτά. Η πλήρης καθίζηση στο γήπεδο που φιλοδοξούσε να γίνει το Κάστρο του. Πιθανότατα, δεν έχει υπάρξει ελληνική ομάδα που να είχε μόνο ήττες στην έδρα της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Να μην είχε νίκες, ναι. Αλλά τουλάχιστον μια ισοπαλία την είχε, όχι 3Χ3 εντός έδρας.

Τρίτο αρνητικό ρεκόρ: Ποτέ ξανά στην Ευρώπη δεν είχε τόσο κακή συγκομιδή, αφού μέχρι σήμερα είχε ως χειρότερη παρουσία του τους δυο βαθμούς το 2010-11 στον όμιλο του Champions League και τους δυο βαθμούς το 2014-15 στο Europa League. Ο ένας βαθμός φέτος είναι αρνητική επίδοση στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Μια σεζόν που θα θέλει να ξεχάσει και να μην επαναλάβει ποτέ ξανά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟ UEFA RANKING

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή του θέση, η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Το "τριφύλλι" έχασε πέντε θέσεις μετά και την (νέα) ήττα από την Θέλτα και βρίσκεται πλέον στην 125η (από 120η) με 14.880 βαθμούς, δύο θέσεις πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης που παραμένει η τρίτη ελληνική ομάδα στη βαθμολογία της UEFA. Σίγουρα το να είναι ο Παναθηναϊκός πίσω από τους Αρκάδες δεν μπορεί να θεωρηθεί τιμητικό για το όνομά του και το πρεστίζ του.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.