Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελίες για λεωφορεία - καρμανιόλες


Το πώς έζησε τις δραματικές στιγμές που λύθηκε το χειρόφρενο στο λεωφορείο, περιγράφει στο...


 newsit.gr ο οδηγός του ο οποίος δεν έχει συνέλθει ακόμα από το σοκ του τροχαίου που έγινε πριν από τρεις ημέρες (13/12/2016) στον Πειραιά. Την ίδια ώρα το newsit.gr φέρνει στο φως ένα έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο δείχνει ότι υπάρχουν "προβληματικά" λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους και μεταφέρουν ανθρώπους...
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο οδηγός του λεωφορείου που παρέσυρε δυο ΙΧ την Τετάρτη στον Πειραιά. Ο οδηγός, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία για το πως έγινε το τροχαίο στο οποίο ένας ηλικιωμένος ακρωτηριάστηκε στο πόδι, εξηγεί ότι ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πως έγιναν όλα. Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι οδηγοί του ΟΑΣΑ επιμένουν ότι υπάρχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στα λεωφορεία.
Ο οδηγός μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι στην κυριολεξία «είδε τον χάρο με τα μάτια του» αφού η απόσταση που τον χώριζε από το λεωφορείο δεν ήταν παρά μόνο 2 μέτρα.
Μάλιστα αναρωτιέται: "Πως γίνεται να προχωράει ένα λεωφορείο ενώ έχει ανοιχτές πόρτες και είναι ασφαλισμένο; Κατέβηκα να δω τα δυο αυτοκίνητα που είχαν συγκρουστεί και είδα το λεωφορείο να έρχεται κατα πάνω μου. Αυτοί που ήταν μέσα κατέθεσαν τα πάντα». Και συνεχίζει: "Και να μην τράβαγα το χειρόφρενο με ανοιχτή πόρτα πως έφυγε το λεωφορείο; Πάλι καλά που μιλάμε οι δυο μας (σ.σ. εννοεί ότι είναι ακόμα ζωντανός). Είδα το λεωφορείο και μου φώναξαν νόμιζα οτι κου κάνουν πλάκα. Πρόλαβα ίσα ίσα και έφυγα".
Λεωφορεία ακατάλληλα να κυκλοφορούν υπάρχουν καθημερινά στους δρόμους, όπως καταγγέλει ο κ. Κασιμέρης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ στο Newsit.gr, με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο στον Πειραιά.
Καταγγέλει επίσης ότι "αποσιωπούνται" περιστατικά και πως το πιο πρόσφατο περιστατικό από αυτά έγινε στις 28 Νοεμβρίου με οδηγό λεωφορείου να καταγγέλει πως το όχημά του παρα το γεγονός ότι είχε τραβήξει χειρόφρενο συνέχισε να προχωρά!
"Η διοίκηση αδιαφορεί γι' αυτα τα περιστατικά και θα θρηνήσουμε θύματα. Τα οχήματα ειναι κακοσυντήρητα και όσες καταγγελίες γίνονται θάβονται επιδεικτικά", καταγγέλει στο Newsit.gr, ο κ. Κασιμέρης.
Το Newsit.gr φέρνει σημερα στο φως της δημοσιότητας καταγγελία οδηγού ο οποίος αναφερεται στο πιο πρόσφατο περιστατικό με λεωφορείο που...προχωράει παρά το γεγονος πως ο οδηγός είχε τραβήξει χειροφρενο.



«Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την ασφάλεια των λεωφορείων. Στις 28/11 του 2016 εργαζόμουν στη γραμμή 237 οπου το Λ/Φ 102 τσούλαγε με δεμένο χειρόφρενο ηλεκτρόφρενο και ανοιχτές πόρτες. Έγινε απώλεια δρομολογίου για να αντικατασταθεί και την επόμενη μερα το λεωφορείο βγήκε στην κίνηση με το ίδιο προβλημα στη γραμμή 206. Με εκ νέου δικη μου παρέμβαση και ρωτώντας αν η βλάβη του λεωφορείου φτιάχτηκε παρόντες του αμαξοστασιάρχη και του τμηματάρχη συνεργείου δόθηκε εντολή να αντικατασταθεί το λεωφορείο αφού διαπιστώθηκε το ίδιο προβλημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση του οδηγού προς το Συνδικατο, την οποία δημοσιεύει σημερα το Newsit.gr.
Και προσθέτει: «Την τρίτη ημέρα μου έδωσαν το ίδιο λεωφορείο στην ιδια γραμμή στέλνοντας και έναν τεχνίτη το λεωφορείο δεν είχε πλεον το ίδιο προβλημα και στην πορεία με δική μου δοκιμή ήταν άψογο. Το τεχνικό προσωπικό υποστηρίζει πως στο λεωφορείο δεν έγινε καίια τεχνική παρέμβαση», πρόσθεσε.
"Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα είναι πλέον οριακή η κατάσταση. Υπάρχει βίντεο με λεωφορείο το οποίο είχε εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα να φεύγει δεμένο παρά τα μέτρα ασφαλείας. Ειναι απαράδεκτο να μην ασχολούνται με τη συντήρηση του στόλου. Αναλώνονται στους διορισμούς και η ασφάλεια των πολιτών; Υπάρχουν όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία στη διαθεση σας", μας λεει ο κ. Κασιμέρης.
"Υπάρχουν περιστατικά που λεωφορεία βγαίνουν έξω χωρίς να έχουν επισκευαστεί. Υπάρχει ενδεχόμενος δόλος και εγκληματική αμέλεια πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Ο οδηγός καταγγέλει πως εέχε παρει ολα τα μέτρα ασφαλείας", συνεχίζει. "Το λεωφορείο είχε πρόβλημα σοβαρό και με τις δυο δικλείδες ασφαλείας. Μπροστά μου έχω οδηγό που μου τα καταγγέλει. Η συντήρησή τους γίνεται αλλα δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και τεχνίτες. Δεν μπορούν δυο τεχνίτες να κρατάνε 400 λεωφορεία", καταγγέλει.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.