Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Τρία κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο


Τρία κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκαν στο Ρέθυμνο τις τελευταίες ημέρες...Συνολικά τρία παιδάκια, 2,5 χρονών, 40 ημερών και 7 χρόνων νόσησαν, τα δυο πρώτα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και ήδη πήραν εξιτήριο, ενώ το τρίτο, το πιο πρόσφατο περιστατικό εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση.
Και τα τρία περιστατικά αφορούν ιογενή μηνιγγίτιδα, άρα δεν χρειάζονται μέτρα φαρμακευτικής προφύλαξης στο περιβάλλον των παιδιών και αυτό που συστήνουν οι γιατροί είναι να τηρούνται αυστηρά στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι κανόνες υγιεινής (καλό πλύσιμο των χεριών, καθαριότητα στις τουαλέτες). Συνολικά φέτος έχουν εμφανιστεί τέσσερα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο, κάτι που δείχνει ότι “κυκλοφορεί” ο ιός στις κοινότητες των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.