Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Απειλούν να τραβήξουν χειρόφρενο μέσα στς γιορτές οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ


Να τραβήξουν χειρόφρενο μέσα στις γιορτές απειλούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει...


 γνωστά χθες θα γινόταν η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ «εάν η Θεσσαλονίκη μείνει χωρίς συγκοινωνία καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι».
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ , με ανακοίνωση της απαντά πως υπήρξε ένα απρόβλεπτο πρόβλημα και θα υπάρξει καταβολή των χρημάτων την ερχόμενη Τρίτη.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ:
"Η κατάρρευση του Κράτους και η ανυποληψία των κυβερνώντων αυτής της χώρας επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά, ακόμη και στην δική μας περίπτωση. Ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά για να αιτιολογήσουμε την εισαγωγή της ανακοίνωσης.
30/11/2016 κατατέθηκε η νομοθετική διάταξη – για την απόδοση του ΦΠΑ στον ΟΑΣΘ – προς ψήφιση στη Βουλή.
2/12 ψηφίζεται η σχετική νομοθετική διάταξη για απόδοση του ΦΠΑ.
9/12 η ως άνω νομοθετική διάταξη γίνεται νόμος και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 232.
Ακολουθεί αγώνας δρόμου για τις υπογραφές υπηρεσιακών και κυβερνητικών παραγόντων. Η ολοκλήρωση διαδικασίας επιτυγχάνεται στις 14/12 με την τελική υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, κ. Χουλιαράκη.
Επόμενη βήμα η εκταμίευση των χρημάτων και απόδοσή τους στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ ώστε να πραγματοποιηθούν οι μισθολογικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους.
Η νόμιμη και φυσιολογική διαδικασία θα είχε ως αποτέλεσμα το αργότερο σήμερα Παρασκευή 16/12 τα χρήματα των οφειλομένων μισθών να ήταν κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των εργαζομένων.
Κι εδώ έρχεται η επιβεβαίωση της εισαγωγής μας. Το σύστημα εκταμίευσης χρημάτων είναι κολλημένο. Να φταίει η παρουσία της Τρόικας και η προσπάθεια του πλεονάζοντος προϋπολογισμού; Πολλά μπορούν να ειπωθούν. Η επίσημη απάντηση – στα αλλεπάλληλα ερωτήματά μας – από την πλευρά των κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι το σύστημα θα ομαλοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα 19/12 για να προχωρήσουν στην εκταμίευση χρημάτων.
Από την πλευρά μας συνεχίζονται οι προσπάθειες και στην διάρκεια της σημερινής ημέρας, ενώ θα πάρουμε και αποφάσεις για τις ενέργειές μας. Έχουμε ενημερώσει, ότι εάν η Θεσσαλονίκη μείνει χωρίς συγκοινωνία καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα με τις ενέργειές μας που συνεχίζονται θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για λήψη μέτρων.
Αφήνουμε την διοίκηση του ΟΑΣΘ στην σύγχυση που έχει περιέλθει και δεν ασχολούμαστε με τις δηλώσεις για δήθεν πληρωμή σήμερα – αύριο – μεθαύριο που με χαλαρότητα δηλώνει στον τύπο. Τον μακρύ αγώνα που διανύουμε αλλά και θα ακολουθήσει θα συνεχίσουμε να τον πραγματοποιούμε εμείς οι εργαζόμενοι με όπλο την συσπείρωσή μας.
Σε αναμονή όλοι για εξελίξεις αλλά και για ενέργειες".

Η απάντηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ:
"Η Διοίκηση του Οργανισμού κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα που πρόκειται να αποδοθούν στον Ο.Α.Σ.Θ. λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. από 13% σε 23% από την 20.07.2015 και σε 24% από την 01.06.2016 στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή, μετά την ψήφιση και δημοσίευση της νομοθετικής διάταξης για την απόδοσή τους. Για το λόγο αυτό από την 12.12.2016 ο Ειδικός Σύμβουλος της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. κ. Ιωάννης Τσούφης μετέβη στα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών, μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση εκταμίευση του ποσού που όφειλε το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει στον Ο.Α.Σ.Θ., ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των εργαζομένων το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, η πληροφόρηση που υπήρχε από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ήταν ότι την 14.12.2016 ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία με την υπογραφή του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη και ότι αναμένονταν η εκταμίευση του ποσού προς τον Ο.Α.Σ.Θ..
Όλα τα παραπάνω ήταν σε γνώση του Προέδρου του Συνδικάτου, ο οποίος συμμετείχε με το Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Θ. στις παραπάνω ενέργειες. Μάλιστα, την Πέμπτη, 15.12.2016 κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Θ. ενημερώθηκαν όλα τα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου, για τις παραπάνω ενέργειες χωρίς να εκφράσει οποιαδήποτε αντίρρηση.
Το γεγονός ότι την ίδια μέρα δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών και δεν κατέστη δυνατή η εκταμίευση των χρημάτων στο λογαριασμό του Οργανισμού ήταν απρόβλεπτο και πέρα των δυνατοτήτων της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ.. Όπως δε πληροφορηθήκαμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου αναμένεται να ξεπεραστεί το πρόβλημα και το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 20.12.2016, θα καταβληθούν τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ.
Κατά συνέπεια, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους ισχυρισμούς του Συνδικάτου περί δήθεν «σύγχυσης» και «χαλαρότητας» της Διοίκησης του Οργανισμού, η οποία κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκταμίευση όλων των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.