Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Επίθεση Μαρινάκη κατά Digea: To παρακράτος που λειτουργεί ως βαποράκι της διαπλοκής


Απίστευτη επίθεση του ομίλου Alter Ego, του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσα της εφημερίδας "το Καρφί", συμφερόντων του επιχειρηματία, κατά όλων των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, που μετέχουν στην Digea...
Αναλυτικά το δημοσίευμα, από την εφημερίδα "το Καρφί"

Αυθαιρετεί, παρανομεί και μεροληπτεί το ιδιότυπο παρακράτος της Digea που αποτελεί εργαλείο της διαπλοκής και μέσον εξυπηρέτησης χρεοκοπημένων καναλαρχών.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η διοίκηση της Digea αρνείται πεισματικά να συμβληθεί με την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εκπέμψει το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Λειτουργώντας ως βαποράκι της διαπλοκής, η Digea παραβιάζει κάθε έννοια ανταγωνισμού, εμποδίζοντας την εκπομπή του καναλιού της Alter Ego, η οποία ήταν από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού και έχει καταθέσει 26 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για την τηλεοπτική άδεια.

Ακυρώνουν κάθε έννοια ανταγωνισμού

Σε καμία περίπτωση το Alter Ego δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα της ακύρωσης του διαγωνισμού, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εταιρεία ακολουθώντας τη νομιμότητα συμμετείχε στο διαγωνισμό προσφέροντας τίμημα μαμούθ 76 εκατομμυρίων ευρώ, για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Με την ακύρωση του διαγωνισμού όλα τα κανάλια που εκπέμπουν είναι παράνομα. Γι΄ αυτό ή θα πρέπει να κλείσουν όλα μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, ή θα πρέπει να εκπέμψουν και οι δύο υπερθεματιστές. Οποιαδήποτε άλλη λύση παραβιάζει τους όρους του ανταγωνισμού.

Όργιο παρανομίας και αυθαιρεσίας

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή η διοίκηση της Digea παραβιάζει κάθε όριο νομιμότητας. Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι τρία κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας χρωστάνε στη Digea περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει διακόψει την εκπομπή των συγκεκριμένων καναλιών και να διεκδικήσει τα ποσά που οφείλουν.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει μονοπωλιακά το ρόλο του παρόχου αντί να εφαρμόσει το νόμο και τους κανονισμούς δεν διακόπτει το σήμα των καναλιών, που έχουν βάλει φέσι εκατομμυρίων γιατί ανήκουν σε παράγοντες της διαπλοκής.

Την ίδια ώρα εμποδίζει την εκπομπή της Alter Ego, γιατί οι βαρόνοι της διαπλοκής τρέμουν τον ανταγωνισμό.

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο μέχρι να γίνει –αν βέβαια γίνει – νέος διαγωνισμός για τηλεοπτικές συχνότητες. Δεν μπορεί η Digea να επιβάλλει τους νόμους των βαρόνων, δηλαδή τη διαιώνιση του καθεστώτος παρανομίας και αυθαιρεσίας. Αυτό που συμβαίνει με την Alter Ego συνιστά καραμπινάτη παρανομία.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην εκπέμπουν αυτοί που κατέθεσαν ένα τεράστιο ποσό στον κρατικό κορβανά και να συνεχίζουν να προκαλούν οι βαρόνοι της διαπλοκής που δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια.

Όταν η κυβέρνηση συναλλάσσεται με τους νταβατζήδες

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να είχε περάσει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, προκειμένου να καθορίσει τους όρους λειτουργίας των καναλιών στο μεταβατικό διάστημα μέχρι τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες έχει ασπαστεί το δόγμα της συναλλαγής με τους νταβατζήδες και έχει συμφωνήσει σιωπηρά στη διαιώνιση του καθεστώτος παρανομίας με αντάλλαγμα να σταματήσει η κριτική.

Άλλωστε αυτό είναι εμφανές το τελευταίο διάστημα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών, που ελέγχονται από τους νταβατζήδες.

Η κριτική προς την κυβέρνηση και ειδικά προς ορισμένους νταραβεριτζήδες υπουργούς είναι ανύπαρκτη. Αντίθετα διαπιστώνεται υπερπροβολή του ανύπαρκτου, στην ουσία κυβερνητικού έργου.

Επικίνδυνα παιχνίδια

Το δόγμα της συναλλαγής με τους βαρόνους της διαπλοκής είναι πλέον κυρίαρχο στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια. Οι σχέσεις της εξουσίας με αυτούς που αποκαλούσε μέχρι πρόσφατα νταβατζήδες έχουν αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα.

Γι΄ αυτό το ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση ενός νέου τηλεοπτικού τοπίου, όχι μόνο ατόνησε, αλλά εξαφανίστηκε.

Αυτό που ο πρωθυπουργός θεωρούσε ως πρώτη προτεραιότητα για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της συναλλαγής, τώρα ούτε καν συζητείται στο Μαξίμου και στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Με πρόσχημα την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας η κυβέρνηση όχι μόνο συνομιλεί, αλλά συναλλάσσεται με το καρτέλ των βαρόνων της ενημέρωσης, υποσχόμενη μάλιστα διαιώνιση του παράνομου τηλεοπτικού τοπίου.

Γραμμή Πυρός
Πηγή: ΤΟ ΚΑΡΦΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.