Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η μαρτυρία που οδηγεί τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής [video]


Οργάνωση «με παλιές ρίζες και νέα πρόσωπα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική...




Τη μαρτυρία ενός πολίτη εξετάζει με ιδιαιτερη προσοχή η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να αποκτήσει σαφέστερη εικόνα για τα πρόσωπα που τοποθέτησαν το σακίδιο με τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στο πεζοδρόμιο, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα μ' αυτή τη μαρτυρία, οι τρομοκράτες πλησίασαν το σημείο όπου άφησαν το μηχανισμό με αυτοκίνητο σκούρου χρώματος.



Σύμφωνα με τα πρώτα εργαστηριακά ευρήματα, ο μηχανισμός αποτελούνταν από ποσότητα ΑΝFO και ζελατοδυναμίτιδας, ενώ η πρόσμιξη «θυμίζει» στους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων το μηχανισμό που είχε τοποθετήσει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, στα γραφεία του ΣΕΒ, πέρσι το Νοέμβριο. Η έκρηξη του μηχανισμού τότε είχε προκαλέσει πολύ μαγάλες ζημιές στην περιοχή- είναι χαρακτηριστικό ότι από το ωστικό κύμα της έκρηξης είχαν προκληθεί τέτοιες ζημιές στην Κυπριακή πρεσβεία που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, ώστε είχε μείνει υποχρεωτικά κλειστή την επόμενη μέρα της έκρηξης.

Κατά τις ίδιες, πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, «κάτι δεν πήγε καλά στη συνδεσμολογία» του εκρηκτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα να μην εκραγεί και έτσι να καταφέρουν τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών να τον εξουδετερώσαουν με «τμηματικές» ελεγχόμενες εκρήξεις. Η ποσότητα του υλικού που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες, πάντως, ήταν ικανή να προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές εφόσον είχε γίνει η έκρηξη.

Κατά τις έως τώρα εκτιμήσεις, και με δεδομένο ότι ακόμη δεν υπάρχει προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, η ΕΛΑΣ «βλέπει» προς την πλευρά της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, μιας οργάνωσης που όπως λένε «είναι φτιαγμένη από παλιές ρίζες και καινούργια πρόσωπα που στρατολογήθηκαν στην εποχή της νεο-τρομοκρατίας».

Η οργάνωση είχε χτυπήσει τα γραφεία της ΝΔ στη λ.Συγγρού, το 2013 με καλάσνικοφ- τότε, μάλιστα, μια σφαίρα είχε καρφωθεί στο γραφείο του τότε προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Όμως, όπως είχε παραδεχθεί η οργάνωση στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης από «αστοχία υλικού» δεν είχαν καταφέρει να πυροδοτήσουν ρουκέτα εναντίον των γραφείων του κόμματος. Η ίδια «αστοχία υλικού» είχε καταγραφεί και σε επίθεση εναντίον αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Κηφισιά: Η επίθεση αυτή μάλιστα, έγινε αντιληπτή με την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, αφού η ρουκέτα είχε εκραγεί σε ένα χωράφι, σε απόσταση αναπνοής από σπίτια.

Στην αστυνομία επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός από την απόπειρα της βομβιστικής επίθεσης, η οποία σημειώνεται περίπου ένα μήνα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία καθώς εκτιμά ότι υπάρχει για μια ακόμη φορά έντονη κινητικότητα στο χώρο της νεο-τρομοκρατίας, ενώ με ιδιαίτερη ανησυχία περιμένουν την προκήρυξη για τον μηχανισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας, μη παραβλέποντας το γεγονός ότι αν πράγματι πρόκειται για ενέργεια της ΟΛΑ, τότε είναι πιθανό να προηγηθεί και άλλο χτύπημα πριν την ανάληψη της ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.