Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ένα πραγματικό θαύμα: Τα σιαμαία αδερφάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι αναρρώνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς! [video]


Πέρα από κάθε προσδοκία προχωρά η ανάρρωση των δυο μικρών – πρώην- σιαμαίων αδερφών, Τζέιντον και ο Ανίας Μακντόναλντ, τα οποια μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ενωμένα στο κεφάλι...


Η εγχείριση των δυο αγοριών, 14 μηνών, έγινε στο τέλος Οκτωβρίου και ήταν άκρως επικίνδυνη μιας και ελλόχευε ο θάνατος και το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρών εγκεφαλικών βλαβών καθώς έπρεπε να διαχωριστούν τα κρανία και ο εγκεφαλικός ιστός. Μάλιστα είχε κρατήσει 27 ολόκληρες ώρες!
Σήμερα, τα δυο αδερφάκια μπορούν πλέον να δουν ο ένας τον άλλο και είναι ήδη καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι γιατροί. Τα μωρά ανέρρωσαν σε έξι μόλις εβδομάδες σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ καθώς η ταχύτερη ανάρρωση σιαμαίων που είχε καταγραφεί έως τώρα ήταν οχτώ εβδομάδες.
Η μητέρα τους, Νικόλ, ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook ένα βίντεο με τα παιδάκια να κάθονται χαρούμενα το ένα δίπλα στο άλλο.
Μάλιστα, ο Τζέιντον δεν έχει πλέον καν επιδέσμους στο κεφάλι!
Ο Ανίας, που παρέμεινε στο χειρουργικό τραπέζι περισσότερο χρόνο από τον Τζέιντον, ήταν περισσότερο καταβεβλημένος από τον διαχωρισμό του εγκεφαλικού ιστού σε σύγκριση με τον αδελφό του. Για αυτό ακριβώς παρακολουθούνταν από την αρχή στενά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πρηστεί ο εγκέφαλός του και να υποστεί εγκεφαλικό.
Οι γιατροί διαχώρισαν τα δίδυμα με τη βοήθεια μοντέλων εξελιγμένης τεχνολογίας, ωστόσο η διαδικασία διαχωρισμού των αγγείων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη, επισήμανε η μητέρα των παιδιών.
Σε περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις έρχονται στον κόσμο σιαμαία, στο 50% των περιπτώσεων γεννώνται νεκρά και περίπου το 1/3 επιβιώνει για μία ημέρα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ. Η περίπτωση ένωσης στο κεφάλι συμβαίνει σε μια κύηση σε κάθε 2,5 εκατ!
Τα ποσοστά επιτυχίας ενός χειρουργικού διαχωρισμού των παιδιών είναι πολύ χαμηλά κι εξαρτώνται από το σημείο που τα μωρά είναι ενωμένα. Για παράδειγμα, το ιατρικό κέντρο επισημαίνει ότι το 68% των σιαμαίων που είναι ενωμένα στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης διαχωρίζονται με επιτυχία ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν επιζώντες από επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων στην καρδιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.