Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στην Κέρκυρα

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ PLANET-GREECE

Από το απόγευμα της Τετάρτης έχουμε γράψει ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τον εγκέφαλο του κυκλώματος που οργάνωσε την λαθρομεταφορά 263 Αφγανών και που ως αποτέλεσμα είχε...



22 άτομα να βρουν τραγικό θάνατο, 30 μίλα Δυτικά της Κέρκυρας, στα παγωμένα νερά της Αδριατικής.

Τρεις αλλοδαπούς – δύο Ιρακινούς και έναν Μαροκινό – συνέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Νίκαιας ως τους δουλέμπορους που οργάνωσαν την μεταφορά 263 Αφγανών από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τρεις αλλοδαποί δραστηριοποιούνταν στο «εμπόριο της ελπίδας» εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ οι κινήσεις των λογαριασμών τους, μόνο τον τελευταίο καιρό, ξεπερνούσαν τα 3 εκατ. ευρώ!

Η τακτική τους ήταν να φορτώνουν μετανάστες που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα σε φορτηγά σε ερημική περιοχή στο Σχιστό ή κάπου μεταξύ Ασπροπύργου - Κορίνθου και στη συνέχεια τους μετέφεραν στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, απέναντι από τη Λευκάδα. Από εκεί, με φουσκωτά τους επιβίβαζαν σε κάθε είδους πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Σήμερα, Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα το μεσημέρι, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Εγκέφαλος του Ναυαγίου στην Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.