Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"Παραιτήθηκαν" και οι 320 αστυνομικοί της "ΔΕΛΤΑ"

Διαλύεται η ομάδα "ΔΕΛΤΑ"; Απ' ότι όλα δείχνουν, ίσως και ναι. Αιτία δεν είναι οι επιδόσεις της, στο καθαρά κατασταλτικό κομμάτι που καλείτο μέχρι πρότινος να υπηρετήσει, αλλά για λόγους εσωτερικής φαγωμάρας...

Το planet-greece τα λέει έξω από τα δόντια



Οι... βεντετισμοί κι ο εγωϊσμός του επικεφαλής αξιωματικού της ΔΕΛΤΑ, όπως του πιστώνουν συνάδελφοί του (ανταγωνιστές ή μη) στο κέντρο επιχειρήσεων, οδήγησε σε αυτό το χάλι. Γιατί, είναι κατάντια να υπάρχουν αστυνομικοί, πού δεν είναι μονασμένοι να καλούνται υπό πνεύμα συνεργασίας και απόλυτης σύμπραξης να καταστείλους τον έγκλημα, πόσω μάλλον να μεταδόσουν το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.

Η κατάθεση των δύο αστυνομικών της ομάδας "Ζ" ότι συνάδελφοί τους από την ομάδα "Δ" έσπασαν τα τζάμια λεωφορείου της ΑΕΚ, με την ταυτόχρονη σύλληψη και προσαγωγή στον εισαγγελέα των δύο αστυνομικών, φαίνεται ότι ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Ήταν απλά η σπίθα που φούντωσε την φλόγα. Μία φλόγα που όμως ήταν υποβόσκουσα εδώ και μήνες. Ποιος δεν ξεχνάει την πρώτη φαγωμάρα που ξέσπασε λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ από ληστές που κατεδίωκαν στου Ρέντη; Ήταν νωπό, ακόμη, το αίμα των αδικαχαμένων παλικαριών, όταν στη μνήμη τους ξέσπασε ένας, ανευ προηγουμένου, συνδικαλιστικός πόλεμος, με φόντο τον έλεγχο του κέντρου επιχειρήσεων.

Και ακόμη και τώρα, δυστυχώς, βρέθηκαν 2-3 δημοσιογράφοι, οι οποίοι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και θέλουν εμμέσως να χτυπήσουν το πρόσωπο του Αρχηγού της Αστυνομίας, προβάλοντάς τον ως άτολμο, με συμπτώματα στρουθοκαμιλισμού. Να θυμίσουμε απλά, ότι επί ημερών του Οικονόμου, έχουν εξαρθρωθεί ουκ ολίγες τρομοκρατικές ομάδες, έχουν συλληφθεί πολλοί αδίστακτοι κακοποιοί και έχουν τεθεί σε αργία οι περισσότεροι αστυνομικοί από ποτέ για πειθαρχικά παραπτώματα.

Επί της ουσίας, η "Δ" και η συμπεριφορά (άσχημη ή όχι) των 2 αστυνομικών, ήταν απλά η αιτία. Στόχος των αστυνομικών της "Ζ" ήταν απλά η εξόντωση της "ΔΙΑΣ", που έχουν τον ίδιο επικεφαλής. Και η αντίδραση των αστυνομικών της "Δ" από την άλλη ήταν απλά για αντίποινα στη "Ζ", που τους κατηγορεί για... βεντετισμούς. Κι όταν λέμε για "παραιτήσεις" μιλάμε επί της ουσίας για αιτήσεις μετάταξης, αλλαγής ομάδας στην οποία υπηρετούν, δηλαδή, για να μιλάμε και σωστά.

Όπως και να'χει, απλά θα πρέπει να τα βρούνε. Γιατί ο λόγος για τον οποίο πληρώνονται είναι για να εξυπηρετούν το κοινό καλό και να διαφυλάσσουν τη νομιμότητα. Αν έχουν κόντρες, ας τις λύσουν αλλού, εκτός υπηρεσίας. Αν δεν αντέχουν, ας παραιτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.