Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ελαστικότερες οι τράπεζες στην χορήγηση "πράσινων δανείων"

Νερό στο κρασί τους βάζουν οι τράπεζες προκειμένου τα οικολογικά μας όνειρα να πάρουν σάρκα και οστά όσο πιο σύντομα γίνεται. Με αφορμή την οικονομική κρίση αλλά και την κλιματική αλλαγή χορηγούν...


πράσινα δάνεια, οικονομικά για την τσέπη μας τόσο στην αποπληρωμή τους όσο και στα οφέλη που θα έχουμε με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή δίνονται καταναλωτικά δάνεια με επιτόκιο από 3,5% έως και 8,7% για αγορά οικολογικών ηλεκτρικών συσκευών. Τα επιτόκια των δανείων για ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού με κυμαινόμενο επιτόκιο είναι από 2,60% έως και 6,5%.Μαλιστα πολλές τράπεζες αναλαμβάνουν και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για λογαριασμό του πελάτη.

Για τα φωτοβολταικα τα δάνεια καλύπτουν το 100% της επένδυσης με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο και διάρκεια από 12 έως και 25 χρόνια. Μάλιστα εξαιτίας του ενδιαφέροντος το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον παρατάθηκε μέχρι και τις 16 Μάιου.

Δεν είναι λίγες οι τράπεζες που χορηγούν σε ιδιώτες οικολογικά δάνεια για αγορά υβριδικού αυτοκινήτου ,αλλά και σε αγρότες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 Αυτό, όμως, που κανείς δεν μας λέει, είναι "χρήματα για να τα αποπληρώσουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε;"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.