Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Όλοι ένοχοι, στη δίκη Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου

Από το Ζενίθ των επιτυχιών το 2000, στο ύποπτο τροχαίο και την δημόσιαδιαπόμπευση το 2004 και την καταδίκη τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη, το 2011. To 6o Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε την ενοχή και των 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση... 


του τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν φυλάκιση 33 μηνών (και πρόστιμο 5.000 ευρώ) στον Χρήστο Τζέκο και 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου.
Στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6-8 μηνών, στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα ποινή 15 μηνών και στον δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα 7 μηνών.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες και στους γιατρούς, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων.

Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας.

Οι δικηγόροι ενημέρωσαν ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα ασκήσουν εφέσεις για τις ποινές, οι οποίες είναι εξαγοράσιμες.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν στα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.