Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει μακελειό στο κέντρο

Εδώ και δύο εβδομάδες, σχεδόν καθημερινά, στο planet-greece σας ενημερώνουμε για τις επιχειρήσεις - σκούπα που κάνει η Ελληνική Αστυνομία, με τις ευλογίες των προϊσταμένων του υπουργείου αλλά και συγκεκριμένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Από την πρώτη στιγμή, δε διστάσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως επιχειρήσεις - φιάσκο...




Καθημερινά δεκάδες αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους του κέντρου στα πλαίσια των επιχειρήσεων - σκούπα (ή ειδικών δράσεων όπως τις ονομάζει η ΕΛ.ΑΣ.) και η μόνη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ επιτυχία είναι του Αστυνομικού Διευθυντή, Γεώργιου Δροσάκη, ο οποίος ενεργώντας ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, έχει καταφέρει να ξετρυπώσει τουλάχιστον 15 αποθήκες με "μαϊμού" προϊόντα. Αλλά αυτό αποτελεί όαση μπρος... το χάος της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας που διέπει οποιονδήποτε σχεδιασμό (?) για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ξέρετε, πριν τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου στην οδό Ηπείρου τα ξημερώματα, πόσες συλλήψεις λαθρομεταναστών έκανε η αστυνομία στο κέντρο μέσα σε 17 ώρες ελέγχων; Τέσσερις! Καλά διαβάσατε, μόλις 4 λαθρομετανάστες! Όποιον και να ρωτήσει κανείς, από κατοίκους μέχρι καταστηματάρχες κι εργαζόμενους, όλοι λένε μία κουβέντα "φοβόμαστε". Όλοι επισημαίνουν πού βρίσκονται καθημερινά οι αλλοδαποί που έχουν μετατρέψει ολόκληρες περιοχές σε γκέτο. Η πλατεία Ομονοίας τα βράδια είναι αδιάβατη. Το ίδιο και η οδό Σωκράτους. Όπως και η Τοσίτσα στο Πολυτεχνείο. Τσαντιές, μαχαιρώματα για ένα κινητό, αιματηρά ξεκαθαρίσματα μεταξύ ομάδων αλλοδαπών κι η αστυνομία... απούσα! Πανηγυρίζει για τους 4 λαθρομετανάστες που έπιασε χθες κι έβγαλε δελτίο τύπου γι' αυτό! Όπως έβγαλε δελτία τύπου τις προηγούμενες ημέρες επειδή έπιασε ανθρώπους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε 1 γραμ. χασίς! Λες και θέλει μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι ο συλληφθείς με το 1 γραμ. χασίς είναι χρήστης κι όχι έμπορος!


Και φτάνουμε στους... χαρτογιακάδες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αν ο χαρακτηρισμός τους πέφτει βαρύς, ας πάνε στην γυναίκα του θύματος κι ας πούνε ότι έχουν κάνει ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ προσπάθεια για την πάταξη της εγκληματικότητας...

Οι "τρεις" και εννοούμε τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή, τον υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον γ.γ. Γρηγόρης Τασούλας, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται τις δημόσιες σχέσεις για το προσωπικό τους έργο και τις δηλώσεις που κάνουν, αλλά απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Προφανώς και δεν έχουν κυκλοφορήσει ΠΟΤΕ στο κέντρο και η όποια άποψη έχουν σχηματίσει είναι παρακολουθώντας τηλεόραση και διαβάζοντας εφημερίδες. Αυτοί οι... χαρτογιακάδες που το μόνο που ξέρουν να βγάζουν είναι δελτία τύπου αλλά επί της ουσίας δεν είναι ικανοί να καταστρώσουν το παραμικρό σχέδιο, να επιλέξουν τους καλύτερους αξιωματικούς που θα στελεχώσουν νευραλγικές θέσεις τμημάτων, που θα ξέρουν να συμπεριφέρονται ως ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ πραγματικοί κι όχι ως λογιστές με στατιστικά στοιχεία και αριθμούς.

Το καθημερινό έγκλημα "πνίγει" τους πολίτες, οι οποίοι ματώνουν καθημερινά από τις επιθέσεις που δέχονται. Κι οι παραπάνω κύριοι δεν έχουν ιδέα για την πραγματικότητα. Κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάζουμε, τους προκαλούμε, να κατέβουν ΜΟΝΟΙ τους στο κέντρο βόλτα, χωρίς αστυνομική συνοδεία και κάμερες. Να περπατήσουν στους δρομους, να δούμε αν θα βγουν.. αλώβητοι.

Αλλά αυτά είναι για τους κύριους... χαρτογιακάδες, ψιλά γράμματα της καθημερινότητας. Έχουν πλήρη άγνοια ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους γίνεται. Όπως και να 'χει, πάντως, είναι επικίνδυνοι.

planet-greece

Διαβάστε τα άρθρα του planet-greece που εδώ και εβδομάδες προειδοποιούμε για τις επιχειρήσεις - φιάσκο που κάνουν καθημερινά οι αστυνομικοί: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.