Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Süddeutsche Zeitung: «Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους»

«Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους», είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, στο οποίο αναφέρεται ότι Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να αποκάλυψε...



πληροφορίες για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, την περασμένη Παρασκευή, με αντικείμενο την κρίση στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και εκπρόσωποι της ΕΕ, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Έτσι εντείνεται η κριτική στο Βερολίνο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι «κάποιος από το Βερολίνο χωρίς αίσθημα ευθύνης αφήνει να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες με αποτέλεσμα η Ελλάδα και το ευρώ να γίνονται βορά στους κερδοσκόπους».

Η οργή των χωρών της ευρωζώνης είναι μεγάλη, επισημαίνει η εφημερίδα: «Είναι πάντα γερμανικές πηγές από τις οποίες διοχετεύονται απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες ενισχύουν τη δράση των κερδοσκόπων».

Η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο είχε συμφωνηθεί να κρατηθεί μυστική μέχρι το κλείσιμο των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να αποφευχθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις στις αγορές.

Όλοι οι συμμετέχοντες κράτησαν το λόγο τους εκτός από το Βερολίνο, συνεχίζει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο έγινε αδύνατη μια ήρεμη και ψύχραιμη συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα. Επιπλέον, τόνισε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση του Λουξεμβούργου και σεβάστηκαν την υποχρέωση εχεμύθειας κατηγορούνται τώρα ότι είπαν ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.