Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΟΚ: Συνταξιούχοι καταφεύγουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν

Απόμαχοι της ζωής, που πλήρωσαν κανονικά τις ασφαλιστές τους εισφορές, λυγίζουν υπό το βάρος της κρίσης και των συνεχών αυξήσεων των τιμών. Καταφεύγουν στα σκουπίδια για να βρουν λίγα τρόφιμα, που δεν μπορούν να αγοράσουν με τις πενιχρές συντάξεις...




Η Εκκλησία, πλέον, λέει πώς δεν αντέχει άλλο την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση στα συσσίτια που προσφέρει σε όλη τη χώρα.

Άνεργοι οικογενειάρχες και άστεγοι συνέθεταν μέχρι πρότινως το προφίλ των ανθρώπων που έσπευδαν για ένα πιάτο φαΐ. Πλέον οι ηλικιωμένοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Όπως με ανησυχητικούς ρυθμούς, όπως εξομολογείται στο planet-greece υπάλληλος του δήμου Πειραιά, αυξάνονται και οι ηλικιωμένοι που σπεύδουν στους σκουπιδοντενεκέδες για να βρουν τρόφιμα για το σπίτι τους!

Η εικόνα είναι θλιβερή. Άνθρωποι που δούλευαν μια ζωή, που με στερήσεις πλήρωναν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, αναγκάζονται να κυκλοφορούν σαν φαντάσματα, συνήθως νωρίς το πρωί, στους σκουπιδοντενεκέδες των γειτονιών αναζητώντας λίγα τρόφιμα για το σπίτι.

Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση στις ενορίες φαίνεται ότι δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις κατά τόπους Μητροπόλεις αφού όπως διαπιστώνεται, πλέον, οι ιερείς με δυσκολία ανταπεξέρχονται στα νέα δεδομένα. Άλλωστε έχουν μειωθεί αισθητά εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης οι χορηγίες και οι προσφορές των ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.