Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΤΩΡΑ.Εφιάλτης στη Νέα Υόρκη.

Άρον άρον εγκαταλείπουν την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς ο κυκλώνας Αϊρίν έφτασε στη Βόρεια  Καρολίνα και κινείται τώρα προς τη Νέα Υόρκη.Εικόνες που βλέπαμε μόνο σε ταινίες εκτυλίσσονται αυτή την ώρα σε Καρολίνα,Νεα Υόρκη,Μανχάταν. Η γιγάντια δίνη έχει διάμετρο....


800 χιλιόμετρα. Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων υποβάθμισε την «Αϊρίν» σε κυκλώνα της κατηγορίας 1, προειδοποιεί όμως ότι οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 145 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι αυτή την ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βόρεια Καρολίνα, όπου αναφέρθηκε και ο πρώτος θάνατος.Τα αεροδρόμια και το μετρό στη Νεα Υόρκη έχουν κλείσει.
Εκτός από τον άνεμο και τις ακραίες βροχοπτώσεις, οι κάτοικοι των ακτών απειλούνται και από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μιας και ο κυκλώνας σπρώχνει το νερό προς τα δυτικά με κύματα που φτάνουν τα 2,1 μέτρα.Επτά πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Βόρεια Καρολίνα, Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Ντέλαγουερ, Νιου Τζέρσι, Νέα Υόρκη και Κονέκτικατ.

Η αγωνία κορυφώνεται για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου σχεδόν 400.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Ανάμεσά τους, το Μπάτερι Παρκ στο Κάτω Μανχάταν, η ακτή του Κουίνς και το Κόνι Άιλαντ του Μπρούκλιν.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέκοψε τις διακοπές του στη Μασαχουσέτη και είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους αξιωματούχους, ανάμεσά τους την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.