Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο υπάλληλος της Αμερικάνικης Πρεσβείας και το σκάνδαλο Vodafone. Τσιμουδιά για την "αυτοκτονία" Τσαλικίδη.


Για πρώτη φορά επιβεβαιώνονται με στοιχεία ότι η αμερικάνικη πρεσβεία δεν ήταν αμέτοχη του σκανδάλου υποκλοπών της Vodafone. Κι όμως, παρόλες τις αποκαλύψεις, ακόμη επικρατεί...




πέπλος μυστηρίου γύρω από τη μυστηριώδη "αυτοκτονία" Τσαλικίδη.

Τα ίχνη αποκαλύφθηκαν μέσω ενός κινητού και όχι μέσω των 14 καρτοκινητών-σκιών, τα οποία διενεργούσαν τις υποκλοπές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία την κρίσιμη περίοδο του Ιουνίου 2004 αγοράστηκαν από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά 4 κινητά που χρησιμοποιούσαν στελέχη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτό προκύπτουν απλά ενδείξεις εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην υπόθεση των υποκλοπών. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φαίνεται πως είχε αγοράσει 4 κινητά από το παραπάνω κατάστημα, εκ των οποίων τα τρία κινητά είναι κινητά-σκιές. Το τέταρτο κινητό δεν είναι ύποπτο και μάλιστα χρησιμοποιείται.

Η συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση δεν είχε πάντως καμία επικοινωνία με τα υπόλοιπα ύποπτα τηλέφωνα-σκιές.

Στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Δασούλα, βρίσκονται στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπείας.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία προέκυψαν με τη συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), συνδέονται με την ιχνηλάτιση ενός από τα καρτοκινητά- «σκιές» που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.

Ύστερα, ωστόσο, από επιστολή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος πριν από περίπου δέκα μήνες, με την ιδιότητα, τότε, του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε τη συνέχιση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.


Σε επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες στο στάδιο της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης» και μη αξιολόγηση σειράς στοιχείων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, το θάνατο του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.

Να σημειωθεί πως όταν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των  υποκλοπών η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε σκιαγραφήσει ως κέντρο των υποκλοπών το τρίγωνο των Αμπελοκήπων, μέσα στο οποίο βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.