Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφοριακό χάος - πολίτες σε απόγνωση


Χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας αφού σήμερα απεργούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όμως η ταλαιπωρία των πολιτών δεν τελειώνεί εδώ, αφού στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι φορτηγατζήδες. Σε συνδυασμό με τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας...




η κατάσταση αναμένεται να είναι τουλάχιστον αποπνικτική!

Οδηγοί σε κατάσταση τρέλας. Εργαζόμενοι σε απόγνωση. Ποτάμια λαμαρίνας, στους δρόμους - ακινητοποιημένους από την κίνηση. Χάος.

Για ακόμη μία μέρα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμπράττουν με τους ιδιοκτήτες ταξί και από κοινού παραλύουν το κέντρο, μετατρέποντας σε Γολγοθά τις μετακινήσεις των εργαζομένων.

Ούτε βήμα πίσω δεν  κάνουν στην κυβέρνηση παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν αύριο  οι επαγγελματίες των ταξί, απορρίπτοντας  το σχέδιο απελευθέρωσης που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Συνεργάτες του  υπουργού Μεταφορών επισημαίνουν ότι  η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, άρα και των ταξί και φορτηγών, είναι μια βασική διαρθρωτική  αλλαγή που είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση. «Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα προχωρήσει κανονικά», αναφέρουν.

Στον αντίποδα, οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν ακόμη και απεργία διαρκείας. Την ίδια στιγμή στο χορό των κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να μπουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, που βλέπουν την άνευ όρων απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, να εξανεμίζει - όπως λένε - τα περιουσιακά τους στοιχεία αλλά και το εισόδημά τους.

Από κοντά και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι οποίοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία καθώς και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Και στην μέση - όπως πάντα - οι πολίτες. Που πληρώνουν, όπως πάντα, το μάρμαρο για τα λάθη και τις παραλήψεις άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.