Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ανάλυση των αγορών από την Alpha Bank


Διαβάστε την έκθεση της τράπεζας για την πορεία των αγορών αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία....




Θετικά επιδρά στο επενδυτικό κλίμα ο συνδυασμός καλύτερων του αναμενομένου μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ και ο περιορισμός της ανησυχίας για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σε Ιταλία και
Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Fed τόνισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στοχεύει στην άσκηση νομισματικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Στις ΗΠΑ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα έως 5 Νοεμβρίου στις 390.000 από 400.000 την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας χαμηλό από τις αρχές Απριλίου. Το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε το Σεπτέμβριο στα $43,1 δισ. (εκτίμηση: -$46 δισ., Αύγουστος: - $44,9 δισ.). Ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ κατέγραψε τον Οκτώβριο έλλειμμα ($98,5 δισ.) για 37ο συνεχή μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψή της για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2011 στο 1,5% (προηγούμενη εκτίμηση: 1,6%) και το 2012 στο 0,5% (προηγούμενη εκτίμηση: 1,8%).

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P ανακοίνωσε χθες ότι διατηρεί την ανώτατη πιστοληπτική διαβάθμιση της Γαλλίας (ΑΑΑ) με σταθερή προοπτική, ενώ παραδέχθηκε ότι η διαρροή περί επικείμενης υποβάθμισής της οφείλεται σε λάθος.

Στην Ιταλία θετικά αποτιμάται από τις αγορές το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Δημοσίευμα (Bloomberg) ανέφερε ότι η έγκριση της τελικής μορφής του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως τα μέσα του 2013, καθυστερεί καθώς διεξάγονται διαπραγματεύσεις, κυρίως μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, σχετικά με το εάν θα παραμείνει η ρήτρα συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα σε περιπτώσεις προσφυγής κρατών για χρηματοδότηση. Η Καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε χθες ότι η Γερμανία έχει ως μοναδικό στόχο, τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης στη σημερινή της μορφή. Ο επικεφαλής του EFSF αναμένει ότι η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη θα επιστρέψει, εκτιμώντας ότι η εκλογή νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρεί ότι ενδεχομένως θα είναι εφικτό ο ΕFSF να αυξήσει τη συνολική του χρηματοδοτική δυνατότητα στο ύψος που έχει αποφασιστεί (περίπου €1 τρισ.). Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,50% και το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα £275 δισ..

  •  Μικτή η εικόνα χθες στις μετοχικές αγορές στην Ευρώπη, ανοδικά έκλεισε ο δείκτης S&P 500 στις ΗΠΑ. Ενισχύονται σήμερα το πρωί οι ασιατικές αγορές, ανοδικά έκλεισε ο δείκτης Nikkei.
  •  Πλησίον του υψηλού ($98,35/βαρέλι) 15 εβδομάδων που κατέγραψε τη χθεσινή ημέρα διαπραγματεύεται σήμερα η τιμή του ΣΜΕ WTΙ. Τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ επηρέασαν θετικά τις τιμές εμπορευμάτων και ενέργειας. Σημειώνεται ότι η διαφορά της τιμής του πετρελαίου τύπου Brent – WTI υποχωρεί σήμερα το πρωί σε χαμηλό ($15,5/βαρέλι) από τον Ιούνιο. Ανακάμπτει η τιμή του 3μηνιαίου ΣΜΕ χαλκού μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες υποχώρησης. Ελαφρώς ανοδικά η τιμή spot χρυσού μετά από τρεις ημέρες υποχώρησης.
  •  Στη Μ. Βρετανία ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου ενώ στις ΗΠΑ η αρχική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Michigan για το μήνα Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.