Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πάει για ακόμα έναν τίτλο

Τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2014 διεκδικεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την ανάδειξη της πόλης ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας»....

«Κατακτήσαμε για το 2014 τον θεσμό της νεολαίας και τώρα ευελπιστούμε ότι θα ανακηρυχτούμε και πράσινη πρωτεύουσα. Θα πρέπει όμως να δουλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνο Ζέρβα πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνική πόλη καταθέτει υποψηφιότητα για τον συγκεκριμένο τίτλο.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια και στις Βρυξέλλες ενθουσιάστηκαν όταν είδαν μια ελληνική πόλη να καταθέτει συμμετοχή. Στο μέλλον θα μας βλέπουν συχνά. Και όχι μόνο θα μας βλέπουν αλλά θα νικάμε», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Για την αίτηση πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη έρευνα, με τη συνεργασία πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης. Μέσα από αυτή την έρευνα συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τα μειονεκτήματα της πόλης όπως είναι η ηχορύπανση και η πυκνή δόμηση αλλά και για τα δυνατά σημεία όπως είναι το παραλιακό μέτωπο, το περιαστικό δάσος και οι αμέτρητες δυνατότητες αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η πρώτη πόλη που τιμήθηκε ως «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα» είναι η Στοκχόλμη το 2010. Υποψηφιότητα για το 2014 έχουν υποβάλλει 19 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Βιέννη, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Τορίνο, η Προύσα. Ο κατάλογος των τελικών επιλογών θα καταρτιστεί του χρόνου τον Απρίλιο, ενώ δύο μήνες αργότερα θα ανακοινωθεί ο νικητής σε ειδική τελετή.

12 νέα πάρκα στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Ζέρβας ο δήμος εξετάζει τη δημιουργία 12 νέων πάρκων στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, πρόκειται είτε για αναπλάσεις υπαρχόντων χώρων πρασίνου είτε για τη δημιουργία νέων πάρκων με θεματικές σε όλο τον κεντρικό δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.