Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ποιά έργα ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, έτοιμα προς δημοπράτηση είναι μια σειρά από έργα αστη Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα τα έργα που είναι ώριμα και αναμένεται να δημοπρατηθούν άμεσα είναι τα εξής :
1. «Κατασκευή 2ου Κλάδου Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Θεσσαλονίκης» προϋπολογισμού 44εκ. ευρώ. Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2011. Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 24 μήνες και 15 μήνες δοκιμαστική λειτουργία.

2. «Κατασκευή Επέκτασης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης» με προϋπολογισμό 36,5εκ. ευρώ. Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο 2011. Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 24 μήνες και 15 μήνες δοκιμαστική λειτουργία.

3. «Αποχέτευση ομβρίων Υδάτων Δήμου Καλαμαριάς» με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό 15εκ. ευρώ. Ολοκληρώθηκε η μελέτη και το έργο θα προκηρυχθεί τον Δεκέμβριο του 2011. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του πρώτου τμήματος του έργου ανέρχεται σε 8,5εκ. ευρώ.

4. «Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης Δ.Δ.Θέρμης» με προϋπολογισμό 11,2εκ. ευρώ Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη». Η προκήρυξη για δημοπράτηση προβλέπεται να γίνει τον Δεκέμβριο 2011. Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 18 μήνες.

5. «Διευθέτηση ρέματος Σταγειρίτη από σημείο κατάντη της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη μέχρι την περιφερειακή τάφρο» αρχικού προϋπολογισμού 7,5εκ. ευρώ. Σε συνέχεια αρχικού αιτήματος για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 απαιτήθηκε από την Διαχειριστική Αρχή η εκπόνηση γεωτρήσεων και η σύνταξη γεωτεχνικής μελέτης και στατικής μελέτης που απαιτείται από την αρχαιολογική Υπηρεσία για το βυζαντινό γεφύρι που βρίσκεται στη συμβολή του Σταγειρίτη με την Περιφερειακή. Ήδη βάσει των αποτελεσμάτων των γεωτεχνικών μελετών αναμορφώνονται οι στατικές μελέτες και ο προϋπολογισμός του έργου προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα στη Διαχειριστική Αρχή με προοπτική δημοπράτησης εντός του α’ εξαμήνου του 2012.

6. «Μελέτη Διευθέτησης Περιφερειακής Τάφρου Θεσ/νίκης και Ανάπλασης Περιβάλλοντος Χώρου» αρχικού προϋπολογισμού 9,8εκ. ευρώ. Σε συνέχεια αρχικού αιτήματος για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 απαιτήθηκε από την Διαχειριστική Αρχή η εκπόνηση γεωτρήσεων και η σύνταξη γεωτεχνικής μελέτης και στατικής μελέτης. Ήδη βάσει των αποτελεσμάτων των γεωτεχνικών μελετών αναμορφώνονται οι στατικές μελέτες και ο προϋπολογισμός του έργου προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα στη Διαχειριστική Αρχή με προοπτική δημοπράτησης εντός του α’ εξαμήνου του 2012.

7. «Διευθέτηση τμήματος του ρέματος από Οικισμό Θέρμης ως Γήπεδο Τριαδίου, μεταξύ των Διατομών Δ 142 και Δ166 στο Δ.Δ Θέρμης» προϋπολογισμού 3,5εκ. ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 20.9.2011 αλλά ο διαγωνισμός απέβη άγονος και επαναδημοπρατήθηκε στις 6.10.2011. Εγκρίθηκε στις 2.11.2011 το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και απεστάλη για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο με εκτιμώμενη ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης στο τέλος του 2011.


Οι μελέτες που εκπονούνται σήμερα από την ΕΥΔΕ ΥΑΕΛΜΠΘ σε εφαρμογή του εγκεκριμένου Master plan και αφορούν διευθετήσεις ρεμάτων είναι οι εξής :
· «Διευθέτηση-οριοθέτηση ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων» ποσού σύμβασης 552.399,15 ευρώ.
· «Μελέτη Αντιπλημμυρικών Έργων Ευρύτερης Περιοχής Λαχαναγοράς» ποσού σύμβασης 493.750,29 ευρώ.
· «Διευθέτηση-οριοθέτηση ρεμάτων εντός των ορίων των Δήμων Ευκαρπίας, Τριανδρίας και Πυλαίας Θεσσαλονίκης» ποσού σύμβασης 493.436,64 ευρώ.
· «Διευθέτηση-οριοθέτηση ρεμάτων Δήμων Πεύκων και Πολίχνης» ποσού σύμβασης 380.101,98 ευρώ.
· «Μελέτη Διευθέτησης Ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Θερμαϊκού» ποσού σύμβασης 462.588,70 ευρώ.
· «Μελέτη αποχέτευσης ομβρίων Υδάτων Δήμου Καλαμαριάς» ποσού σύμβασης 576.194,43 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.