Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Εκλογές θα ζητήσει ο Σαμαράς, αλλιώς θα παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ για να τις προκαλέσει!


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η απόφαση του Πρωθυπουργού να προσφύγει η χώρα σε δημοψήφισμα, το οποίο κυβερνητικά στελέχη τοποθετούν περίπου τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του planet-greece, ο λόγος της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά...




στο Προεδρικό Μέγαρο και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας, από πλευράς του ίδιου του Κάρολου Παπούλια. Είναι κάτι άλλωστε που στο planet-greece μεταδώσαμε από την πρώτη στιγμή (ΕΔΩ).

Τι σημαίνει όμως η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο. Όπως, λοιπόν, μάθαμε, πριν από λίγα λεπτά, ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα συζητήσει με τον Κάρολο Παπούλια το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Πρόεδρος να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής καιτην άμεση προκήρυξη εκλογών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιαστεί στη συνάντηση έχοντας ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα του, πού ίσως χρησιμοποιήσει ώς διαπραγματευτικό χαρτί. Να ανακοινώσει την παραίτηση σύσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οπότε, βάσει του Συντάγματος, η χώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να οδηγηθεί σε εκλογές.

Το σενάριο αυτό έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων αργά τη νύχτα στη σύσκεψη μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στα γραφεία της, στη Συγγρού.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο ο Αρχηγός της ΝΔ δεν έχει λάβει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις είναι ακριβώς επειδή μία τέτοια κίνηση ίσως τίναζε ακόμη και όλη τη συμφωνία των μελών της Ευρωζώνης, της 26ης Οκτωβρίου στον αέρα, με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία της χώρας. Η υπόθεση απαιτεί εξαιρετικά προσεκτικούς χειρισμούς αφού όλοι γνωρίζουν καλά ότι τα πάντα κρέμονται στην κόψη του ξυραφιού.

Ο ίδιος προβληματισμός επικρατεί και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως καταλαβαίνετε, το πολιτικό κλίμα είναι εξαιρετικά ρευστό κι ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισοροπίες αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.