Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κατασκεύαζε κάλπικες λίρες... στο σπίτι του


Μετέτρεψε το σπίτι του σε εργαστήριο κατασκευής κάλπικων λιρών. Ο αργυροχρυσοχόος από τη Θεσσαλονίκη είχε δημιουργήσει μήτρες και παρήγαγε αφειδώς λίρες αγγλίας τις οποίες πωλούσε για γνήσιες! Κατάφερε, μάλιστα να πουλήσει 1.630 λίρες....



που αγόρασε ως γνήσιες ένας επιχειρηματίας, κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο έως Μάιο 2011, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 279.810 €.

Ο 46χρονος, συνελήφθη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του και στο εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας που διατηρεί βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κατασκευής πλαστών λιρών και ειδικότερα, 4 μήτρες λιρών, 6 μεταλλικά καλούπια, 10 μήτρες σιλικόνης με ανάγλυφο λίρες Αγγλίας, 12 κέρινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας, 1 πλάκα χρυσού - βάρους 320 γραμμαρίων, 3 χάλκινες πλάκες, 6 μικρά κομμάτια χαλκού, 1 γεμιστήρας με 5 σφαίρες των 6,35 mm και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.   

Επίσης, αναζητείται άγνωστος δράστης, ο οποίος παρήγγελνε στο συλληφθέντα, την κατασκευή πλαστών λιρών, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε ως γνήσιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.