Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μήπως δεν φεύγει μόνο απο Πρωθυπουργός αλλά και από Πρόεδρος ;

Μπορεί ακόμα την λέξη παραιτούμαι να μην την έχει πει ωστόσο φαίνεται ότι όλη αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει και με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ....
Σαν αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγει πριν από 4 χρόνια στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με βάση το καταστατικό όμως του κινήματος ο πρόεδρος εκλέγεται κάθε 4 χρόνια. δηλαδή αύριο κανονικά λήγει η θητεία του.

Το άρθρο 41 παράγραφος 3 αναφέρει :
"Ο Πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και από τους Φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα (4) χρόνια και ένα τουλάχιστον μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Η διαδικασία εκλογής ρυθμίζεται με Κανονισμό του Εθνικού Συμβουλίου".


Μοναδική περίπτωση να μην υλοποιηθεί το παραπάνω άρθρο είναι το άρθρο 15 που αναφέρει :
"Δεν επιτρέπεται η εκλογή του ίδιου προσώπου στο ίδιο αξίωμα για περισσότερες από τρεις (3) πλήρεις θητείες. Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται για όσο διάστημα είναι Πρωθυπουργός".

Με βάση λοιπόν αυτό το άρθρο όσο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές για νέο πρόεδρο, εάν όμως παραιτηθεί τότε αυτόματα λήγει και η θητεία του και πρέπει να προσφύγει στην βάση. Άντε τώρα να δούμε τι θα κάνει ο ΓΑΠ ; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.