Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Η ελληνική κρίση χρέους έγινε τραγωδία αντί να λυθεί σε 5 λεπτά»



Άστραψε και βρόντηξε ο πρώην Ευρωπαϊκός Επίτροπος και πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, με αφορμή τους χειρισμούς της Γερμανίας για την κρίση στην Ελλάδα. Στο στόχαστρο του έμπειρου πολιτικού μπήκε η Άνγκελα Μέρκελ...




ασκώντας στο πρόσωπό της οξύτατη κριτική και  για τη γενικότερη πολιτική της απέναντι στην κρίση χρέους της Ευρώπης.

«Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απεμπλοκή της κατάστασης. Ακόμα και τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης  την αποφάσισε με το ζόρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Πρόντι, ο οποίος ειδικά για το «ελληνικό πρόβλημα» τόνισε ότι χάθηκε χρόνος, ενώ θα μπορούσε να «λυθεί άμεσα και σιωπηλά, μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης είναι το ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει».

Ενώ αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει τώρα ο κύριος Πρόντι τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει ένας «δανειστής της ύστατης προσφυγής» και φυσικά να υιοθετηθούν άμεσα τα ευρωομόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.