Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οργανώνεται ο Παπαδήμος ακόμη και για εξάντληση της τετραετίας;

Μόνο στο planet-greeece

Το πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των πρόσφατων γκάλοπ συν τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κομματικοί συνδυασμοί, δίνουν πρόσφορο έδαφος στον Λουκά Παπαδήμο να παρατείνει την περίοδο της διακυβέρνησής του...
Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή το άρθρο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, γράφαμε στο planet-greece, επικαλούμενοι δικές μας αποκλειστικές πληροφορίες, τα σχέδια Παπαδήμου για επέκταση της κυβερνητικής του θητείας πέρα από τον Μάρτιο (ο Φεβρουάριος έχει ξεχαστεί προ πολλού) ίσως και μέχρι τον Σεπτέμβρη (διαβάστε εδώ).

Τώρα, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, και υπουργός Επικρατείας, Γ. Σταυτρόπουλος, εξαπέλυσε "βόμβες" χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης δημοσιογράφων, που έκανε.

Συγκεκριμένα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς σύντακτες είπε, μεταξύ αλλων, τα εξης : «Οταν μια κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο διαθέτει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης.  Πουθενά στις προγραμματικές  δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο πρωθυπουργός  έχει μιλήσει ποτέ  για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο πρωθυπουργός έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των υπουργών και την αποδοσή τους. Δεν έχω σαφή εικόνα αν με λιγότερους υπουργούς θα λειτουργούσε καλύτερα το σχήμα.Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλει τη λήψη νέων μέτρων θα ληφθούν νέα μέτρα.»

Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά στο planet-greece κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ίσως θα πρέπει να αρχίσουν οι ηγεσίες των κομμάτων να μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής της επόμενη εκλογικής αναμέτρησης τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ίσως ακόμη περισσότερο και το τέλος της τετραετίας της εντολής που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως και να' χει, στην παρούσα περίοδο βιώνουμε μεγάλες πολιτικές ζυμώσεις και ίσως δε θα πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός ακόμη και ανάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Λουκά Παπαδήμου, κάτι που θα συνιστούσε την οριστική διάλυση του κόμματος και δημιουργίας μορφώματος από τις στάχτες του.

1 σχόλιο:

  1. Ο Παπαδήμος όσο γρηγορότερα καταλάβει ότι είναι υπηρεσιακός , άρα προσωρινός και απλώς κρατάει ζεστή την καρέκλα για τον επόμενο πρωθυπουργό , τόσο το καλύτερο. Αν πήραν τα μυαλά του αέρα και θελήσει να στηριχτεί σε βουλευτές που σήμερα δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τη μάνα τους είναι πολύ γελασμένος….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.