Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος στο σπάσιμο των επιταγών από τις τράπεζες


Εδώ και λίγες ημέρες, τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσαν στους πελάτες τους, ότι από τις αρχές του χρόνου θα σταματήσει η προεξόφληση των επιταγών...


ανεξαρτήτως ύψους, οριστικά.

Σήμερα, οι τράπεζες προεξοφλούν το 65% του ποσού της επιταγής. Δηλαδή, σε κάθε 100 ευρώ, ο έχων την επιταγή λαμβάνει 65 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 35 τα παρακρατεί η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε. στο οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2011, οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν το 1.5 δισ. ευρώ και οι απλήρωτες συναλλαγματικές τα 175ω εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το ποσό ανέρχεται δηλαδή στο 1.7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε "φέσια" 8,5 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη ημέρα.

1 σχόλιο:

  1. Λαθος αν και ειμαι εναντιον των τραπεζων και του συστηματος τους , η παρακρατηση δεν ειναι 35% ,απο αυτα κρατουν τους τοκους και καποια εξοδα και με την ληξη της επιταγης οι τραπεζες σου επιστρεφουν το υπολοιπο ποσο τα γνωστα σαν "περιθωρια" πχ επιταγη 1000 ευρω 5 μηνων ληξεως εχεις αμεση χρηματοδοτηση 650 ευρω μετα οι τοκοι για 5 μηνες περιπου 7% 70 ευρω αλλα εξοδα 30 ευρω και μολις ληξει η επιταγη και την πληρωθουν σου επιστρεφουν 250 ευρω. Τωρα αν σε κλεβουν σε αλλα μαζι σας 100% αλλα αν παρουν και αυτο το εργαλειο τοτε θα μεινουν μονο οι εταιριες που μπορουν να δουλεψουν με μετρητα και τοτε θα πεσει κλαμα στην αγορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.