Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Διώχνουν τους Έλληνες

Το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον εκτός Ελλάδος έχουν οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 34 ετών σε δημοσκόπηση που απεικονίζει με υψηλά ποσοστά την απογοήτευση..., τον φόβο αλλά και την οργή για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Την έξοδο από την κρίση διαβλέπουν σε βάθος δεκαετίας αλλά παρόλα αυτά σε ένα ποσοστό 36% δηλώνουν πως στα σχέδια τους περιλαμβάνεται μια δική τους επιχείρηση ή η ενασχόληση τους στον ιδιωτικό τομέα σε ένα ποσοστό της τάξης του 34,1%.

Ένα ιδιαίτερο εύρημα που προέκυψε από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την επιλογή τους στο τομέα της εργασίας είναι το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, μόλις 5,1%,που αφορά στο δημόσιο.

Αντίθετα δηλώνουν σε ένα ποσοστό της τάξης του 10,7% πως θα επέλεγαν την μετοίκιση σε αγροτική περιοχή προκειμένου να σχεδιάσουν εκεί το μέλλον τους.

Όσον αφορά στο ερώτημα της προοπτικής να μεταναστεύσουν η διευκρίνιση που δόθηκε μέσω των απαντήσεων σε ένα ποσοστό 72,3% είναι ενδεικτική της τάσης των νέων ανθρώπων να αναζητούν την ευκαιρία για ποιότητα ζωής συνολικά και όχι μόνον για μια καλύτερη και αποδοτικότερη εργασία.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα Research για την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ήταν πανελλαδική και σε δείγμα 625 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.