Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Από τον Ιανουάριο το εμβόλιο για το καλααζάρ στην Ελλάδα

Στις 16 Ιανουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο κατά της λεϊσμανίασης των σκύλων, του γνωστού καλααζάρ, το οποίο περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες μπορεί να παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό σύστημα....Το εμβόλιο CaniLeash της Virbac, μιας γαλλικής εταιρείας κτηνιατρικών φαρμάκων θα χορηγείται σε τρεις δόσεις, με μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων. Το κόστος του εμβολιασμού είναι υψηλό, ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος της θεραπείας για το καλααζάρ σε περίπτωση μόλυνσης.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το παράσιτο προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα, όπως το συκώτι και χωρίς θεραπεία, οδηγεί σχεδόν πάντα στο θάνατο. Τα συχνότερα συμπτώματα είναι απώλεια βάρους, παρόλο που ο σκύλος διατηρεί την όρεξή του, δερματικά προβλήματα όπως πιτυρίαση, αιμορραγία από τη μύτη και προβλήματα στις αρθρώσεις.
Σημειώνεται πως το CaniLeash έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.