Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Βορίδης: Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ


Το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί περιμένει να δει η τρόικα καθώς το σχέδιο νόμου που είχε ετοιμάσει ο Γιάννης Ραγκούσης για το ίδιο θέμα αποτελεί παρελθόν όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών...

Πρόσθεσε ότι στο σχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί θα συμπεριληφθούν συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

"Θα προχωρήσουμε σε σταθμισμένες ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ταξί και αυτό αποτελεί μήνυμα σε όσους σπεύδουν να ερμηνεύσουν τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το μνημόνιο για το συγκεκριμένο ζήτημα" σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι αντίθετο στη συνείδησή του και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο υπουργός έκανε αναφορά και στο θέμα της απελευθέρωσης φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως επιβεβαιώνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2012 απελευθερώνεται πλήρως το επάγγελμα και καταργείται ως εκ τούτου το υπόλοιπο τη μεταβατική περίοδος που είχε θεσπιστεί και αφορούσε στη σταδιακή μείωση των παραβόλων που έπρεπε να πληρώσει κανείς για να μπει στο επάγγελμα του μεταφορέα.

Αυτό θα γίνει επειδή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας όπως είπε ο υπουργός.

πηγή: Αχιλλέας Τόπας για το ΣΚΑΪ .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.