Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η κάπα της "Κλεοπάτρας" αξίζει... χρυσάφι

Η χρυσή κάπα που φορούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην ταινία "Κλεοπάτρα" το 1963 πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντάλας του Τέξας έναντι 59.375 δολαρίων.... Η κάπα είχε φυλαχτεί σε ειδική ντουλάπα από κέδρο τυλιγμένη σε ύφασμα σχεδόν πενήντα χρόνια, όπως δήλωσε η ιδιοκτήτριά της στο οίκο δημοπρασιών Heritage.

Η γυναίκα αυτή, η οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει τα στοιχεία της, αποκάλυψε ότι κληρονόμησε την κάπα από τη μητέρα της, η οποία απέκτησε το σπάνιο αυτό κοστούμι όταν η εταιρία Western Costume που δούλευε χρεοκόπησε.

Το σχέδιο της κάπας μιμείται τα φτερά του φοίνικα. Είναι φτιαγμένη από δέρμα βαμμένο χρυσό κεντημένη με χρυσές χάντρες. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ την φορούσε σε δύο σκηνές της ταινίας.

"Το κομμάτι αυτό είναι η επιτομή του γκλάμουρ και το φορούσε μια από τις διασημότερες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ στη σημαντικότερη εποχή της καριέρας, της δύναμης και της ομορφιάς της", είπε η Μάργκαρετ Μπάρετ υπεύθυνη της δημοπρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.