Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αυξάνονται τα κρούσματα οικονομικής... απιστίας μεταξύ των ζευγαριών

Ολοένα και συχνότερη αιτία διαζυγίου αποτελούν τα ψέμματα που λένε μεταξύ τους τα ζευγάρια για οικονομικά θέματαΟλοένα και συχνότερη αιτία διαζυγίου αποτελούν τα ψέμματα που λένε μεταξύ τους τα ζευγάρια για οικονομικά θέματα...
Ους ο Θεός συνέζευξε, ψέμα... χωριζέτω. Το ψέμμα αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες διαζυγίου μεταξύ των ζευγαριών. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, βεβαίως. Το καινούριο στοιχείο που έφερε στο φως αμερικανική διαδικτυακή έρευνα είναι ότι το ψέμμα αυτό δεν αφορά ερωτική απιστία αλλά οικονομική!

Τρεις στους δέκα Αμερικανούς, καθώς λένε συστηματικά ψέματα στο έτερον ήμισυ τους για τα χρήματα που κερδίζουν, μια πρακτική που συχνά οδηγεί στο διαζύγιο, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive. Η δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 2.019 ενηλίκων, έδειξε ότι το 31% των ζευγαριών που έχουν κοινό «ταμείο» κρύβουν μετρητά ή τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα χρέη τους. «Η οικονομική απιστία ίσως να γίνει το νέο πρότυπο», ανέφερε η εταιρεία Forbes.com, που παρήγγειλε τη δημοσκόπηση σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Οικονομικής Εκπαίδευσης (NEFE).
Γυναίκες και άνδρες λένε ψέματα στον ίδιο βαθμό και για τα ίδια πράγματα. Το 16% των ζευγαριών που διέπραταν «οικονομική απιστία» οδηγήθηκαν στο διαζύγιο και το 11% σε προσωρινή διάσταση. Σχεδόν δύο στους τρεις (ποσοστό 67%) δήλωσαν ότι η αποκάλυψη της «απιστίας» οδήγησε σε καβγά με το σύντροφό τους ενώ το 42% είπε ότι μειώθηκε η εμπιστοσύνη τους στο ταίρι τους.
Το συχνότερο ψέμα (58%) είναι το κρύψιμο μετρητών. Το 54% έκρυψε μια «μικρή» αγορά που έκανε, το 30% ένα «φουσκωμένο» λογαριασμό, το 16% μια σημαντική αγορά και το 15% έναν τραπεζικό λογαριασμό. Σχεδόν ένας στους δέκα (11%) έκρυψε τα χρέη του ή δεν είπε την αλήθεια για το ύψος του μισθού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.