Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

O OTE βγάζει τον δορυφόρο του στο σφυρί!

http://www.sdtv.gr/photoshare/image-7DD3_4F775AC5.jpg
Εναλλακτικό σχέδιο προκειμένου να «καλύψει» τις απώλειες συνδρομητών που ξεπερνούν τους 30.000 το μήνα αλλά και την εξεύρεση κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση δανείων του διερευνά η διοίκηση του ΟΤΕ. Βασικά σημεία του σχεδίου αυτού είναι η πώληση του δορυφόρου Hellas Sat και ακόμα μιας....

 θυγατρικής στα Βαλκάνια, αλλά και η στρατηγική που θα ακολουθήσει απέναντι στην πολιτική της Επιτροπής να ελέγχει «διεξοδικά» τα πακέτα προσφορών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ, μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχει αποφασιστεί ποια θυγατρική θα πωληθεί. Η τελική επιλογή θα γίνει με γνώμονα ποια εταιρεία δεν θα έχει απόδοση στο μέλλον και όχι με βάση τα σημερινά οικονομικά αποτελέσματα κάθε επένδυσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του Οργανισμού την προηγούμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε ότι η πώληση και άλλης θυγατρικής αποτελεί μονόδρομο.

Hellas Sat
Την πώληση του δορυφόρου Hellas Sat και την έξοδο του ΟΤΕ από τις δορυφορικές δραστηριότητες ακόμα και μέσα στο 2011 αναμένεται να προτείνει, η διοίκηση του Οργανισμού στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. Η περιορισμένη ρευστότητα του ομίλου οδηγεί την διοίκηση να ζητήσει από τους Έλληνες και τους Γερμανούς μετόχους να εγκρίνουν την πώληση του δορυφορικού συστήματος, για την τόνωση των εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια κίνηση μπορεί να εξασφαλίσει στον ΟΤΕ ροές ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η πώληση θα επιδιωχθεί να γίνει φέτος καθώς η συνεχιζόμενη «αιμορραγία» εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά του Οργανισμού.

ΕΕΤΤ
Όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της δικαστικής οδού εξετάζει η διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να «απαντήσει» στην τακτική της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να περνά από «κόσκινο» όλα τα εκπτωτικά πακέτα του Οργανισμού. «Μας βγάζουν εκτός αγοράς»τόνισε στην «ΗτΣ» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ τονίζοντας ότι σε εβδομαδιαία βάση ο αριθμός των αποσυνδέσεων είναι κατά 10% υψηλότερος σε σχέση με τις νέες συνδέσεις του Οργανισμού. Ο ΟΤΕ κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Eθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) νέα «πακέτα» ομιλίας και Internet, με τιμές έως και 25% φθηνότερες σε σχέση με το 2011. Μάλιστα είχε προαναγγείλει τη διάθεση φθηνότερων και άρα ανταγωνιστικότερων πακέτων στην αγορά σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην ανεξάρτητη aρχή για ταχύτερη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων.

Τα νέα πακέτα Double Play με internet και ομιλία κατατέθηκαν από τον ΟΤΕ προς έγκριση στην Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, δεν θα είναι εμπορικά διαθέσιμα πριν δώσει η ΕΕΤΤ το «πράσινο φως».

Τα νέα τιμολόγια είναι αποτέλεσμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, που η εταιρεία πέτυχε το 2011, τα οφέλη της οποίας ο ΟΤΕ αποφάσισε να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες του, «σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού. Ο ΟΤΕ δεν μπορεί να λανσάρει στην αγορά προγράμματα με μειωμένες τιμές, χωρίς τη σχετική έγκριση της ΕΕΤΤ, γεγονός που έχει σταθεί σημείο τριβής ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τον Οργανισμό να καταλογίζει στη ρυθμιστική Αρχή ότι του στερεί το δικαίωμα να διαθέτει στην αγορά προϊόντα με ανταγωνιστικές τιμές, με σαφείς τις συνέπειες στην εμπορική πολιτική της εταιρείας.

Deutsche Telekom
Αντίτιμο στην Deutsche Telekom για τη χρήση υπηρεσιών της γερμανικής εταιρείας από τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του θα καταβάλλει από το 2012 ο Οργανισμός. Ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στη σύναψη σχετικών συμβάσεων (σ.σ. οι συμβάσεις είναι τριμερείς και αφορούν την ΟΤΕ Α.Ε., την Deutsche Telekom και τις θυγατρικές Cosmote, AMC, Globul, Cosmote Romania, Romtelecom) για την παροχή από το γερμανικό όμιλο συγκεκριμένων υπηρεσιών έναντι αμοιβής (Service Arran-gements). Ηδη στον προϋπολογισμό του ΟΤΕ για το 2012 όσον αφορά τα Service Arrangements έχει προβλεφθεί κονδύλι περίπου 7 εκατ.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.