Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι Αυστριακές τράπεζες κερδίζουν από την Ελληνική κρίση

Στα έμμεσα οφέλη που προκύπτουν για τις αυστριακές τράπεζες από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφέρεται ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του στην Boersen Zeitung.
Όπως εξηγεί ο Νοβότνι ...


σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου δραστηριοποιούνται ελληνικές τράπεζες, γίνεται μεταφορά καταθέσεων από τις εκεί ελληνικές θυγατρικές σε θυγατρικές αυστριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχει καταρχήν, μέσα από το χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έναν έμμεσο θετικό αντίκτυπο στο αυστριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το μέλος της ΕΚΤ αρνείται να κάνει εικασίες σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] , τις οποίες, όπως υποστηρίζει, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σοβαρά.

Οσον αφορά στο αν η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μπορεί να συνεχιστεί, στο πλαίσιο του αυστηρού προγράμματος ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό θα κριθεί, όπως αναφέρει, από τις ελληνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ο ίδιος πάντως θεωρεί πως βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών θα πρέπει να δίνεται μόνον κάτω από σαφείς όρους των κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.