Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς

Στον αέρα οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ

Το κράτοςν δεν πληρώνει φράγκο για τα φάρμακα που οι γιατροί του συνταγογράφησαν, οι φαρμακοποιοί τα πλήρωσαν όλα από την τσέπη τους, τα φέσια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και τώρα το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εμφανίσει τους φαρμακοποιούς κι ως θήτες!....



Οι φαρμακοποιοί ανοίγουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων έπειτα από εισηγήσεις στελεχών του κλάδου και ιδιαιτέρως του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1/1/2012 έως σήμερα.

«Οι φαρμακοποιοί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο Κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού, ειδικώς μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.λ.π.), τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.