Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν εάν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί


Διαβάστε τι δήλωσε στον alpha 989, και στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Διαβάστε τι δήλωσε και ακούστε και το ηχητικό...



«Αισιόδοξος αν και επιφυλακτικός για το 2013»εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στον Α 989 στην πρώτη του συνέντευξη για την νέα χρονιά. «Το '13 έχει τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα. Μετά το 2ο εξάμηνο θα δούμε στοιχεία ανάκαμψης. Το ‘13 είναι δύσκολη χρονιά. Θα αποδειχθεί αν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό», είπε ο κος Στουρνάρας.

«Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν εάν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί. Αυτός είναι ένας λαϊκισμός που ακούω συχνά», σχολίασε ο κος Στουρνάρας την άποψη ότι ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι.

Για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 εκτίμησε πως «δεν πήγε άσχημα. Κάναμε το σημαντικότερο βήμα για τη σωτηρία, έχουμε ήδη καλύψει τα δύο τρία της δημοσιονομικής προσαρμογής, τα επόμενα δύο χρόνια τελειώνουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων και το 2013, τονίζοντας πως «πετύχαμε αρκετά, περισσότερα από όσα είχαμε θέσει ως στόχους. Πάει αρκετά καλά ο προϋπολογισμός. Σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης έχουμε πλεόνασμα. Προς το τέλος του έτους, τρίμηνο με τρίμηνο, θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» και πρόσθεσε «διαβλέπω έντονα στοιχεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής».

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «εγώ έφερα τη λίστα (Λαγκάρντ) την αυθεντική. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο "κάδρο"».

Για την εμπλοκή Παπακωσνταντίνου δήλωσε αιφνιδιασμένος αν και τόνισε πως «πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί, ας μην προτρέχουμε» και πρόσθεσε ότι «θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Λαγκάρντ. Προέχουν οι έλεγχοι για τις 54 χιλιάδες (που έχουν βγάλει κεφάλαια στο εξωτερικό). Θα κληθούν αυτοί που τα έβγαλαν έξω (τα χρήματα) να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν».

Τέλος, ο κος Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για οφειλές στην εφορία. Πρόσθεσε πως «η φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή είναι μείζον θέμα. Οι έλεγχοι και οι ποινές θα συντελέσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Για το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης τόνισε πως «δεν θα επεκταθεί και πως θα τελειώσει όταν τα πράγματα πάνε καλά και το φορολογικό σύστημα θα παράγει φορολογικά έσοδα».

Ακούστε τι δήλωσε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.