Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τρόποι αντιμετώπισης στην έλλειψη σιδήρου


Στην έλλειψη σιδήρου αποδίδουν, σε μεγάλο βαθμό...
την κούραση και το αίσθημα αδυναμίας που νιώθουν οι γυναίκες. Τα προβλήματα από την έλλειψη σιδήρου αφορούν, βεβαίως, και τα δύο φύλλα, εντούτοις οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου η έλλειψη του σιδήρου είναι μεγαλύτερη.Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cornell επισημαίνουν ότι πέρα από συμπληρώματα, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να αντιμετωπισθεί κυρίως με αλλαγές στη διατροφή μας. Κατ’ αρχήν, οι τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως το σπανάκι, το κόκκινο κρέας και τα όσπρια πρέπει συχνά να βρίσκουν θέση στο τραπέζι μας. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C βοηθάει στη γρηγορότερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Γενικότερα:

• Τρόφιµα που είναι καλές πηγές φολικού οξέος είναι: τα ξηρά όσπρια, τα λαχανικά µε σκούρο φύλλωµα (σπανάκι, λάχανο), το σπαράγγι, τα πορτοκάλια.

• Τρόφιµα που είναι καλές πηγές βιταµίνης Β12 είναι: ο τόνος, τα αυγά, το συκώτι, το µοσχάρι κ.ά.

• Μερικές δρόγες (π.χ. ρίζα γεντιανής) διεγείρουν την έκκριση γαστρικού υγρού που βοηθά µε τη σειρά του στη διάσπαση των τροφών σε χρήσιµα συστατικά.

Έτσι, η ιδανική διατροφική επιλογή, είναι ο συνδυασμός προϊόντων πλούσιων και σε βιταμίνη C, πέραν αυτών με σίδηρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.