Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις για το άρθρο με τον στρατιώτη που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν


Ξεχασμένο από την πολιτεία εμφανίζει σε άρθρο του το περιοδικό «Esquire», τον στρατιώτη που σκότωσε τον...

Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, σύμφωνα με το protothema.gr, πως το μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού (Navy Seals) δεν λαμβάνει καμιά κοινωνική παροχή από τότε που εγκατέλειψε τον στρατό. Μάλιστα το περιοδικό «φιλοξενεί» συνέντευξη του μέλους των «Navy Seals», στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς η επιχείρηση στην οικία του επικεφαλής της αλ Κάιντα στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν τον Μάιο του 2011.

Ο συντάκτης Φιλ Μπρόνσταϊν επισημαίνει ότι το μέλος των «Navy Seals» που πυροβόλησε τον Μπιν Λάντεν δεν παίρνει σύνταξη, ούτε έχει ασφάλεια υγείας για τον ίδιο και την οικογένειά του αφού εγκατέλειψε τις ειδικές δυνάμεις. Έπειτα από 16 χρόνια υπηρεσίας, προσθέτει ο δημοσιογράφος, δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει κοινωνικές παροχές καθώς για να λάβει σύνταξη θα έπρεπε να έχει παραμείνει 20 χρόνια στον στρατό.

Αντιδράσεις και διαψεύσεις

Η εφημερίδα «Stars and Stripes» διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς του Μπρόνσταϊν αναφέροντας ότι η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους παλαίμαχους προσφέρει κοινωνική περίθαλψη στους βετεράνους για διάρκεια πέντε ετών.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι οι βετεράνοι του Ιράκ και του Αφγανιστάν «λαμβάνουν ασφάλεια υγείας από το τμήμα Βετεράνων για διάστημα πέντε ετών μετά την αποχώρησή τους από τον στρατό».

«Στο πλαίσιο του Προγράμματος Βοήθειας Μετάβασης, η υπηρεσία ενημερώνει όλους τους στρατιωτικούς που εγκαταλείπουν το σώμα. Το πρόγραμμα παρέχει ιατρική κάλυψη, βοήθεια για την εύρεση εργασίας», διευκρινίζεται. Παρόλα αυτά η ιατρική ασφάλεια που παρέχεται δεν καλύπτει τη σύζυγο και τα παιδιά του βετεράνου.

Σε απάντηση που δημοσίευσε στον ιστότοπό του το «Esquire» επισημαίνει ότι η παράλειψη υπάρχει στη Διαδικτυακή εκδοχή του άρθρου, αλλά όχι στην έντυπη.

Εξάλλου το περιοδικό επισημαίνει ότι μόνο το 40% των βετεράνων επωφελούνται από τις παροχές της υπηρεσίας παλαίμαχων καθώς δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση, όπως έγινε στην περίπτωση του μέλους των ειδικών δυνάμεων που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.