Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ενας στους δύο Βρετανούς θέλει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση


Ενας στους δύο Βρετανούς δε θέλει τη χώρα του στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Harris Interactive για τους Financial Times. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι αν γινόταν τώρα το δημοψήφισμα που σχεδιάζει ο Ντ. Κάμερον, η Βρετανία θα είχε φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωσης....




Συγκεκριμένα:

  • Ποσοστό 50% των ψηφοφόρων θα επέλεγε έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ
  • Ένα 33% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της σε αυτή και
  • Ποσοστό 17% δεν θα ψήφιζε υπέρ καμιάς εκ των δύο επιλογών.

Η απόφαση για δημοψήφισμα εγκρίνεται ήδη από το 50% του εκλογικού σώματος. Μόλις 21% αυτού αντιτίθεται στην προοπτική διενέργειάς του....
Από τη δεξαμενή εκείνων που θα ψήφιζαν «όχι», μόνο το 12% απάντησε ότι θα άλλαζε «σίγουρα» την απόφασή του εάν υπήρχε μια επιτυχής διαπραγμάτευση (μεταξύ ΕΕ- Ην.Βασιλείου)

Άλλο ένα 47% δήλωσε «ναι, ίσως» στην προοπτική να αλλάξει γνώμη.

Πλην όμως το 41% των «αρνητών» της ΕΕ δηλώνει σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.

Επιπλέον: 45 στους 100 ψηφοφόρους εκτιμούν ότι η Βρετανία εξακολουθεί να επωφελείται της συμμετοχής της στην ΕΕ, ενώ ποσοστό 34% θεωρεί ότι αυτό δεν συμβαίνει. Αναλόγως, το 86% δηλώνει τουλάχιστον αρκετά ανήσυχο ότι η αβεβαιότητα της παραμονής ή όχι θα βλάψει την οικονομία.

Ωστόσο, μόλις το 31% πιστεύει ότι η βρετανική οικονομία θα ήταν ασθενέστερη έξω από την Ενωση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι Βρετανοί ψηφοφόροι θεωρούν την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις την 14η ανάμεσα σε μια λίστα 15 προτεραιοτήτων για τη χώρα τους, θέτοντας στις τρεις πρώτες θέσεις το Σύστημα Υγείας, την Εκπαίδευση και την οικονομική ανάπτυξη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου σε δείγμα 2.114 ενηλίκων.

Πηγή: Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.