Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Yψηλή η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ


Κατά έξι μονάδες υψηλότερη είναι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στη χώρα μας από το μέσο κοινοτικό όρο, στη διάρκεια του Φεβρουαρίου....



Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η χώρα μας έχει απορροφήσει το 55 % των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έναντι 49 % που είναι ο μέσος όρος των «27». Σύμφωνα με στοιχείς που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, η επίδοση της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ βελτιώθηκε το τελευταίο τρίμηνο καθώς η διαφορά από τον Κοινοτικό μέσο όρο το Νοέμβριο ήταν 3%.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα για τα οποία υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή στο 83 % του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ, ή 94 % αν ληφθεί υπόψη η αυξημένη (95 %) συμμετοχή του Κοινοτικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων. Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες θα προχωρήσει άμεσα σε εκκαθάριση των προγραμμάτων από τα ανενεργά έργα, καθώς και σε περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών υλοποίησης, επιτάχυνση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων και συντόμευση του χρόνου εκδίκασης των ενστάσεων.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο τελικός στόχος είναι η περαιτέρω επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων αλλά και η επίτευξη των μεγεθών που προβλέπει το μνημόνιο, δηλαδή η απορρόφηση 1,28 δις. ευρώ (Κοινοτική συνδρομή) κατά το πρώτο εξάμηνο και 3,89 δις. στο σύνολο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.