Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς έκαναν φτερά δάνεια 104 εκατ. από το Τ.Τ


Έτσι έφτιαξαν περιουσίες οι "δικοί τους" με δανεικά κι αγύριστα, λαμβάνοντας τεράστια ποσά με μηδαμινές εγγυήσεις....



Κομμάτι κομμάτι συμπληρώνεται το παζλ του μεγάλου σκανδάλου των 524 εκατ. ευρώ που -όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής»- έγινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τα δάνεια που δόθηκαν σε «ημετέρους» με χαριστικούς όρους και επισφαλείς συμβάσεις.

Μέσα από ένα πραγματικό... σαφάρι, που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ήρθε στο φως ακόμη μία πτυχή του μεγάλου «πάρτι», που έγινε με δάνεια τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ.

Μετά την πρώτη υπόθεση δύο συμβάσεων ομολογιακών δανείων (αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής», 7/7/2013), που έφτασε στη Δικαιοσύνη και αφορούσε ποσά περίπου 20 εκατ. ευρώ, με νέο πόρισμά της η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα ξεσκέπασε ακόμη μία πτυχή του σκανδάλου, με δάνεια 104.700.000 ευρώ, τα οποία η διοίκηση της τράπεζας έδωσε κατά τη χρονική περίοδο 21/1/2009 μέχρι 8/4/2009 σε τρεις εταιρείες ακινήτων, που κρύβονταν πίσω από άλλες offshore εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.