Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Νέα σύλληψη για το ναυάγιο στην Πάλαιρο: Οικογενειακή "επιχείρηση" η διακίνηση μεταναστών


Οικογενειακή "επιχείρηση" φαίνεται ότι ήταν η διακίνηση των παράνομων μεταναστών, 12 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στην Πάλαιρο...



Το Σάββατο (16/11) η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας γυναίκας από χωριό του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είναι η μητέρα του 20χρονου, που ήδη βρίσκεται στα χέρια των αρχών και των δύο αδερφών του, που αναζητούνται. Η συλληφθείσα κατηγορείται για απλή συνέργεια στο κύκλωμα. Να θυμίσουμε ότι χειροπέδες έχουν περαστεί, επίσης, σε έναν 58χρονο Παλαιστίνιο ενώ εκτός των δύο αδερφών έρευνες γίνονται και για τον εντοπισμό ενός Αιγύπτιου.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για τον τρόπο μεταφοράς των 27 παράνομων μεταναστών στην Πάλαιρο, όπου σημειώθηκε το ναυάγιο, που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα παιδιά.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί με τους διακινητές για το σημείο συνάντησης, όπου ήταν σε περιοχή κοντά στην Αμφιλοχία. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι κλειστού τύπου και δύο αυτοκίνητα, με τα οποία έφτασαν στην Πάλαιρο, όπου τους περίμενε το σκάφος.

Όσον αφορά τους 15 διασωθέντες, είναι καλά στην υγεία τους, με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Λευκάδας και της Πρέβεζας να έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας.



Πληροφορίες από cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.