Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΣΕΙΣΜΟΣ: Φούσκωσαν το έλλειμμα το 2009 για να μπούμε στο ΔΝΤ

"ΓΑΠ, Παπακων/νου μαγείρεψαν τα στοιχεία"

Συνέχιση της έρευνας για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 διέταξε το Συμβούλιο Εφετών. Εδώ και 2 χρόνια το γράφουμε συνεχώς στο planet-greece...



Περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών που διαφωνεί με την ανακρίτρια που χειρίστηκε τη δικογραφία, η οποία ζητούσε το «κλείσιμο» της έρευνας.

Οι εφέτες, ουσιαστικά επιστρέφουν τη δικογραφία στην Ευελπίδων κρίνοντας πως πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου στοιχεία της υπόθεσης τα οποία είτε δεν ελήφθησαν υπόψη από την ανάκριση είτε δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς.

Η υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αφορά καταγγελίες της πανεπιστημιακού και τότε μέλους της Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, που αργότερα συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, περί παραποίησης των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας, το φθινόπωρο του 2009, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης.

Με το βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών, που κλήθηκε να επικυρώσει την απόφαση της 5ης ειδικής ανακρίτριας και ανάλογη εισαγγελική πρόταση, για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, αρνείται το «κλείσιμο» της υπόθεσης και επιστρέφει τον φάκελο στην Ευελπίδων με την εντολή να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Κατά την κρίση τής ανακρίτριας, η εν λόγω δικογραφία θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος σε βάρος του τότε πρόεδρου και στελεχών της Αρχής.

Σημειώνεται ότι η ανακρίτρια που χειρίστηκε ως τώρα την έρευνα, έχει διωχθεί πειθαρχικά για χειρισμούς της στην υπόθεση, μετά από καταγγελίες της κ. Γεωργαντά. Η πανεπιστημιακός, καθώς και ένα ακόμη πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, με υπόμνημά τους στις δικαστικές Αρχές υποστηρίζουν ότι από τη δικογραφία λείπουν συγκεκριμένα έγγραφα.

Μάλιστα με υπόμνημα που υπέβαλε η πανεπιστημιακός καθώς και ένα ακόμη πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρουν συγκεκριμένα ποια στοιχεία «αφαιρέθηκαν από τη δικογραφία» ενώ κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις προκειμένου να απαλλαγούν των ευθυνών τους όλοι οι υπαίτιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.