Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ πληρώνουν ετησίως τους πρώην προέδρους οι Γάλλοι


Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζουν στο γαλλικό κράτος οι τρεις πρώην πρόεδροι της Γαλλίας...




Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Φρανσουά Ολάντ οι τρεις πρώην πρόεδροι (σ.σ. Σακοζί, Σιράκ ντ’ Εστέν) κοστίζουν στους Γάλλους φορολογούμενους 10.301.164 ευρώ τον χρόνο.

Συγκεκριμένα οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι της Γαλλίας, οι Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Σιράκ και Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν, λαμβάνουν έκαστος 65.000 ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με το Mediapart.

Μπορούν να λάβουν επιπλέον μηνιαίο μισθό 14.000 ευρώ, μέσω του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αν και ο Σαρκοζί και ο Σιράκ αποφάσισαν να μην το κάνουν.

Επιπλέον, τους παραχωρείται επιπλωμένο διαμέρισμα, αυτοκίνητο με δύο οδηγούς, επτά βοηθοί, δύο εργαζόμενοι στο σπίτι και δωρεάν μετακινήσεις με τρένο και αεροπλάνο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε την περικοπή των προνομίων για τους πρώην προέδρους, σε μία προσπάθεια «για εκσυγχρονισμό, ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου των δημόσιων εξόδων», σύμφωνα με το αντίγραφο της έκθεσης που δημοσίευσε η ιστοσελίδα vanityfair.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.