Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Φυλάκιση 6 μηνών σε αστυνομικό που ξυλοκόπησε τη σύντροφο και συνάδελφό του


Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η 32χρονη κοπέλα, άρχισαν να συζητούν για τη σχέση τους, ο 38χρονος αστυνομικός εξαγριώθηκε και άρχισε...


 να τη χτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός της
Για απλή σωματική βλάβη καταδικάστηκε από το Γ’ Αυτόφωρο Μονομελές ο 38χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κατηγορείτο ότι ξυλοκόπησε και κράτησε όμηρο την σύντροφο και συνάδελφό του.
Το απίστευτο περιστατικό είχε διαδραματιστεί το απόγευμα της 6ης Μαρτίου 2016, όταν η 32χρονη αστυνομικός, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, επισκέφτηκε τον σύντροφό της στο σπίτι του, χωρίς κάτι να προμηνύει τα όσα ακολούθησαν. Εκεί, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η 32χρονη κοπέλα, άρχισαν να συζητούν για τη σχέση τους, ο 38χρονος αστυνομικός εξαγριώθηκε και άρχισε να τη χτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός της. Όταν η 32χρονη προσπάθησε να ξεφύγει, τρέχοντας προς την πόρτα του σπιτιού, ο 38χρονος την ακινητοποίησε υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου. Τελικά μετά από κλάματα και παρακάλια που διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, η 32χρονη μητέρα κατάφερε να «δραπετεύσει» από το σπίτι και αμέσως επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο 401, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, η 32χρονη κατέθεσε μήνυση εναντίον του συντρόφου της και αμέσως οι αστυνομικοί του οικείου ΑΤ μετέβησαν στο διαμέρισμα του συναδέλφου τους, προκειμένου να τον συλλάβουν. Τους περίμενε, ωστόσο, μια απροσδόκητη εξέλιξη καθώς ο 38χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και απειλούσε ότι θα αυτοκτονούσε με το υπηρεσιακό του όπλο. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο 38χρονος παραδόθηκε στους… συναδέλφους του.
Το Γ’ Αυτόφωρο Μονομέλες καταδίκασε τον 38χρονο σε φυλάκιση 6 μηνών για απλή σωματική βλάβη ενώ τον απήλλαξε από τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης, της απειλής και της εξύβρισης. Η 38χρονη εξέφρασε την αντίθεσή της, στο άκουσμα της απόφασης ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση στον εισαγγελέα.
«Όλες οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης είναι σεβαστές. Η απόφαση όμως που εξεδόθη από το ως άνω δικαστήριο σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει τον σωματικό και ψυχικό βασανισμό που υπέστη η εντολέας μου, το πλέον δε λυπηρό που διαπιστώσαμε κατά την ακροαματική διαδικασία, είναι η προσπάθεια εξομοίωσης του θύματος με το θύτη και ο απόλυτος εξευτελισμός της προσωπικότητας της εντολέας μου από τον τρόπο που διευθύνθηκε η συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τις κακοποιημένες γυναίκες να τολμούν να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε βάρος τους και αυτό θα πρέπει σαν κοινωνία και σαν συνλειτουργοί της δικαιοσύνης, να μας απασχολήσει όλους» δήλωσε στο protothema.gr η δικηγόρος της 32χρονης Βασιλική Πανταζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.